Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

John Dahlström förlänger kontraktet

8 april 2020 14:59

Moderklubb Hanhals IF, vidare till Frölunda U-16, en säsong i Kanada och en hackig sejour i Almtuna. I Oskarshamn hittade John Dahlström rätt och förlänger nu kontraktet med IK. – Oavsett vad det står på tavlan har vi stöd från fansen. Det är en trygghet.


Kvalhjälten har blivit känd i 0491-regionen som en alltid hårt jobbande forward som för jämnan sätter laget först i alla lägen. Den första SHL-säsongen sammanfattar han så här:

– Det har varit den mest händelserika säsongen i min karriär. Det har varit mycket upp och ner men det har varit oerhört lärorikt och kul att få spela i SHL och mot bättre motstånd. Innan säsongsstarten och under de första matcherna var det svårt att veta vad man kunde förvänta sig. Det tog ett par omgångar innan man kom in i farten och spelet, säger John Dahlström.

Du förlänger kontraktet på ett väldigt speciellt datum, den 8 april… Vad minns du från det datumet förra året?

– Ja... eller ja det hade jag ingen tanke på, haha. Men det är bara glädje när man tänkar tillbaka på det. Dels glädjen direkt efter slutsignalen när man visste att det verkligen var klart, men också glädje över hela den resan vi gjort och gör. Det var häftigt när vi kom hem där på natten och man såg hur mycket människor som mötte upp för att fira med oss.

Och sedan fortsatte firandet på torget dagen efter.

– Då blev jag chockad på riktigt över hur mycket folk som kom. Oskarshamn är en hockeystad men att intresset är så stort kunde jag inte tänka mig. Jag har verkligen inget ont att säga om Oskarshamnspubliken, oavsett hur det går i matcherna och vad det står på tavlan har man alltid fansen i ryggen och det är en stor trygghet.

Att fastna i det förgångna är dock inget John ägnar sig åt allt för mycket åt. Blicken är fäst på framtiden och nästkommande säsong i SHL.

– Målet blir självklart att ta oss längre upp i tabellen och nå så långt som möjligt. Om det betyder slutspel eller inte är svårt att säga nu innan vi i laget har satt upp gemensamma mål.

Många pratar om det viktiga andra året, då förväntningarna blir lite högre och pressen kanske även den lite tuffare. Vad blir viktigt för IK Oskarshamn 2020 för att ta kliv framåt?

– Det kommer in en ny tränare i Martin Filander nu och ett gäng nya spelare. Det första är att sätta gruppen och få alla att känna sig hemma och trygga i laget. Det ger en trygghet på isen som gör spelet bättre. Där har vi som varit med tidigare ett lite större ansvar för att få de nya att känna sig välkomna tror jag.

Och slutligen, hur känns det med två nya år i Oskarshamn.

– Fröberg behövde inte lura kvar mig om man säger så, haha. Det var inte mycket att tänka på när diskussionerna började. Jag ville jättegärna vara kvar och jag är glad över att det blev så.

John Dahlströms kontrakt förlängs med två år.

Kör hårt John!