• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Vimmerbyduo breddar SHL-truppen

3 maj 2019 14:10
Pontus Näsén och Hampus Harlestam
HERR

Truppen fortsätter att ta form inför den kommande säsongen. IK Oskarshamn väljer idag att skriva kontrakt med två spelare från Stolts tidigare klubb Vimmerby. Hampus Harlestam och Pontus Näsén, som varit med och försäsongstränat under veckan, förstärker truppen.


Den första av de två spelarna som nu ansluter till truppen är den 26-årige forwarden Hampus Harlestam. Harlestam kommer närmast från Vimmerby HC där han tagit steg i utvecklingen och fått en allt större roll för varje säsong. Den senaste säsongen noterades han för 36 poäng (17+19) på 40 matcher i grundserien och Allettan. Vidare blev det ytterligare elva poäng (6+5) på åtta matcher i playoffspelet.

– Hampus är i grunden en hårt jobbande skridskostark spelare som är jobbig att möta. Det finns en spännande potential i honom som jag hoppas att vi kan ta fram, men hos oss är det ett hårt jobb han ska bidra med först och främst, säger sportchef Daniel Stolt.

Spelare nummer två är 22-årige backen Pontus Näsén, som även han hämtas från Vimmerby. Näsén har sin hockeyskolning från Orsa och Mora och tog till säsongen 2016/2017 klivet in i seniorhockeyn med Malungs IF. Den senaste säsongen höll den spelskickliga backen alltså till i Vimmerby där han var en stor offensiv kraft från sin backposition under hela säsongen. Totalt blev det 26 poäng (4+22) på 39 matcher och sedan ytterligare tre poäng på åtta matcher i playoff.

– Pontus är en intressant back med en hel del offensiva skills i låda. Förra säsongen i Vimmerby tog han dessutom en hel del kliv defensivt och blev en mer komplett back. Det är en spelare det finns väldigt mycket potential i och vi hoppas kunna gräva fram så mycket som möjligt redan till nästa säsong.

Med dagens signaturer står nu IK Oskarshamns SHL-trupp på sex backar och tio forwards. Framöver kommer sportchef Stolts lupp att riktas mot att spetsa truppen.
– Jag tycker att grunden vi har lagt såhär långt är spännande och bra, med en hel del utvecklingsbara spelare. Det är den vägen vi vill fortsätta ta med det här lagbygget och vi vet att vi kommer att behöva djupet under resans gång. Nu hoppas jag att vi kan landa ytterligare namn under den närmaste tiden och det finns flera krokar ute, avslutar sportchefen.

Kontrakten med de Hampus Harlestam och Pontus Näsén är skrivna för den kommande säsongen.

Följ IK Oskarshamns lagbygge här >>