• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

VM-meriterade Adam Janosik klar för IK Oskarshamn

5 maj 2020 14:59

Tre VM-turneringar, spel i KHL och tjeckiska högstaligan, Adam Janosik har tung erfarenhet från spel på hög nivå i Europa. Nu är han redo att ta ytterligare ett steg uppåt i karriären. Kontraktet med Adam är skrivet över nästa säsong. – Det är en barndomsdröm att få chansen att spela i en av världens bästa ligor.


Som 17-åring flyttade Adam Janosik från Slovakien till Tjeckien för att få bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas som hockeyspelare. Tidigt fick han chansen i J18-landslaget och 2015 gjorde han sin första VM-turnering som 22-åring.

– Landslagsuppdragen har varit väldigt nyttiga för mig och har utvecklat många delar i mitt spel. Visst, jag är back, men jag vågar även ta offensiva initiativ när tillfälle ges. Samtidigt är det defensiva arbetet prio ett för att kunna ta offensiva steg, säger Adam och fortsätter.

– Jag ser mig som en tvåvägsback och då måste man kunna hålla en jämn nivå både offensivt och defensivt.

27-årige Janosik har till största del huserat i tjeckiska ligan med undantag för utflykter till Kanada och KHL. Nu tar för första gången klivet över till Sverige och SHL.

– Det är en barndomsdröm att spela i Europas största ligor. I de lag jag spelat tidigare har vi varit med i Champions Hockey League och mött en del svenska lag. De håller hög nivå och jag är spänd på att få spela mot så bra motståndare under hela säsongen.

Sist IK Oskarshamn hade en slovakisk spelare laget var säsongen 2017/2018. Han heter Martin Fehervary och var ett stort utropstecken i truppen.

– Jag pratade med Martin innan jag skrev på. Han hade bara bra minnen från Oskarshamn och sa att det var en liten men väldigt fin stad. Jag och min fru har precis fått barn så jag tror att det är en bra stad för oss att bo i. Jag ser fram emot att komma till Oskarshamn i augusti.

Vad gör du när du inte spelar hockey?

– Just nu spenderar jag väldigt mycket tid med min familj. Jag gillar även att spela tennis och golf. Förhoppningsvis kommer det finnas tid till det även när jag kommer till Oskarshamn.

Vitajte v Oskarshamne, Adam!