Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Söndag Sön 14 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov

Försvaret stärks upp – back från konkurrent klar

13 september 2018 11:30
HERR

Sportchef Per Kenttä har inte hymlat med att han sökt efter en back under en tid. Idag kan vi presentera en förstärkning till just backsidan – Emil Carnestad, 26, hämtas in från MODO Hockey.


Emil Carnestad har sin hockeyskolning från Limhamn Limeburners och Malmö Redhawks och har spelat juniorhockey i både Redhawks och i Frölunda. Nästan hela sin seniorkarriär har han spenderat i IK Pantern som han först spelade upp i HockeyAllsvenskan, och har sedan varit med och skrällt med laget i landets näst högsta serie flera gånger om.

Till den förra säsongen tog "Carne" nästa steg i karriären och flyttade till Örnsköldsvik och MODO Hockey. Totalt har det blivit 228 matcher i HockeyAllsvenskan, inkl slutspel, och totalt 31 poäng. Idag står det klart att den defensive backen lämnar MODO – och istället förstärker IK Oskarshamn.

– Vi har har sökt efter en förstärkning på backsidan och det känns skönt att det äntligen är klart. Emil har etablerat sig som en stabil defensiv back i HockeyAllsvenskan de senaste säsongerna och kommer göra stor nytta i det tysta för oss. Såklart också ett stort plus att han är bekant med både tränarduon och vårt spelsystem sedan tidigare, säger sportchef Per Kenttä.

Emil Carnestad:
– Situationen i MODO kändes inte helt optimal för mig och när Oskarshamn dök upp som ett alternativ kändes det väldigt bra direkt. Oskarshamn gjorde en grym säsong förra året och vill fortsätta på den inslagna vägen, och för mig blir det ett spännande miljöombyte. Dessutom trivdes jag bra med Håkan (Åhlund) och Fredrik (Hallberg) i Pantern för två år sedan. Nu känner jag mig väldigt taggad på att få flytta ner och komma igång så snabbt som möjligt, premiären är ju inte långt borta.

Kontraktet med Emil Carnestad gäller för resten av säsongen.