• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Johannes Salmonsson fortsätter i IK – Skriver tvåårskontrakt

1 april 2020 13:59

13 baljor och 24 poäng – det blev skörden för Salle under första säsongen i IK Oskarshamn, en säsong som gav mersmak. Nu står det klart att Salle blir klubben fortsatt trogen nästkommande två år. – Vi är på en resa där vi vill göra något extraordinärt.


I början av september anslöt Johannes Salmonsson till IK Oskarshamn för att vara med på klubbens jungfrufärd i ishockeyns finrum - SHL. Bara några månader tidigare hade han ställts mot IK Oskarshamn i ett direktkval till SHL och nu skulle han representera klubben.

– Jag kände att det skulle bli en spännande utmaning och något jag trodde stenhårt från dag 1. Under säsongen var det mycket som studsade emot men vi visade alla att vi kunde spela bra hockey, säger Johannes och fortsätter: – Oskarshamnsfolket måste vara den mest positiva och snälla publiken jag spelat för. Alla man stötte på under säsongen som kom fram och ville snacka var alltid positiva och peppande. Det stödet är skönt att ha.

Säsongen fick som så många gånger nämnt ett snöpligt slut.

– Det är riktigt tråkigt att det blev som det blev. Det hade så klart känts bättre om vi fått vara kvar i SHL på rätt premisser. Nu är vi kvar i högsta serien och det är jag helt övertygad om att vi hade varit ändå, oavsett om vi fått möta MoDo eller Björklöven i en kvalserie.

Det dröjde inte länge innan du bestämde dig för att förlänga kontraktet med IK. Berätta om tankarna kring det.

– Jag och familjen har trivts hur bra som helst i Oskarshamn och jag gillar hur föreningen tänker inför framtiden. Vi får in nya tränare (Martin Filander och Jeff Jakobs) och känslan jag fick efter vårt samtal för ett par veckor sedan är att vi kommer kunna bygga ett stabilt lag. Nu vill vi etablera oss… eller jag ska inte säga etablera oss. Vi är på en resa där vi vill åstadkomma något extraordinärt och kämpa för att spela förlängd säsong – åt rätt håll då vill säga.

Silly season är i full gång, något som innebär att nya spelare kommer ansluta och en del spelare lämnar.

– Vi har en jäkligt stark stomme kvar. De spelare som kom in under säsongen har kommit in i gänget på ett bra sätt och det viktiga i det läget vi är i nu är att fortsätta på den vägen. Det handlar om att vara öppen och att få alla att känna sig hemma i gruppen.

Har du något speciellt minne från säsongen?

– Det är klart att det varit tungt många gånger men vinstmatcherna mot Luleå och Färjestad hemma minns jag lite extra. Det är alltid bra tryck i Be-Ge Hockey Center och det blir mer påtagligt när vi gör så bra prestationer på isen. Nu ser jag dock fram emot nästa säsong. Det ska bli kul att dra igång igen.

Kontraktet med Salle är förlängt för nästkommande två säsonger. Kör hårt Salle!