En av de största – nu väljs han in i Wall of Fame

7 januari 2019 14:09
WALL OF FAME

I samband med matchen mot Västerås IK på lördag är det dags för en ny upplaga av Nostalgifesten när gamla profiler ur föreningens historia återsamlas i Be-Ge Hockey Center. Då är det även dags för ett nytt inval i IKO:s Wall of Fame – Daniel Ljungkvist ska ta plats i finrummet.


Biljetter till lördagens match köper du här >>

Alexander Johansson, Fredric Jaensson och Thomas Björnström är alla gigantiska profiler i IK Oskarshamns historia, har sina tröjor i taket och är också topp tre över flest antal spelade matcher sedan 1996. På en fjärdeplats, med totalt 357 matcher, hittar vi Vetlandasonen Daniel Ljungkvist som under totalt åtta säsonger representerade IK Oskarshamn. Tre av säsongerna som lagkapten, ytterligare tre som en del av kaptenstrion. Dessutom gjorde han ett kortare gästinhopp så sent som i december 2016.

Att Daniel Ljungkvist varit en enorm byggsten och en av de största sedan föreningen tog steget upp i näst högsta serien råder det inget som helst tvivel om. Och på lördag, strax före nedsläpp mot Västerås, väljs han in som nummer fyra i IKO:s Wall of Fame där han gör Göran Martinsson, Mikael Ekström och Joakim Roth sällskap.

Juryns motivering lyder enligt följande:
"Daniel Ljungkvist kom som en skänk från ovan från HV 71 mitt under lockoutsäsongen 2004/05 när SHL-lagen fyllde sina trupper till bredden med NHL-proffs. Några år senare kom han tillbaka till IK Oskarshamn permanent. Och slitstarke ”Ljunkan” – med fyra A-landskamper och ett SM-guld på sitt CV – blev snabbt en publikfavorit och stor ledargestalt, både på och utanför isen. Trots långpendlande från Landsbro blev Ljungkvist, som sällan eller aldrig gjorde en dålig match, IKO trogen i hela åtta allsvenska säsonger, varav tre som lagkapten. Totalt spelade backklippan 357 matcher för klubben."

På lördag är det alltså äntligen dags för Daniel Ljungkvist att ta plats. Ceremonistart på isen är klockan 18:00, strax före nedsläpp i matchen mot Västerås. Klockan 17:30 hålls även en intervju i Supporterbaren med huvudpersonen.

Biljetter till lördagens match köper du här >>