Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt

Quenneville sajnar på för två år!

11 juni 2021 14:59
Lagbygget

Kanadensiske David Quenneville är lite av en doldis för den svenska hockeyscenen. 23-åringen har bara spelat hockey i Nordamerika och visat hög nivå under sin resa uppåt i seriesystemet. Kontraktet med David är skrivet över två säsonger.


Först hälsar vi dig välkommen till klubben, David. Hur är dina första känslor nu när kontraktet är på plats?

– Jag är väldigt glad att sajna med IK Oskarshamn. Jag har bara hört bra saker om organisationen och staden. Jag känner mig lyckligt lottad att få den här chansen.

Berätta lite om dig själv. Vi kan väl börja med David utanför isen. Vem är du i omklädningsrummet?

– Jag är utåtriktad och positiv som person. Jag älskar att skratta och umgås med kompisar och lagkamrater utanför isen. Jag älskar att spela och titta på golf på fritiden. Det är definitivt min favorithobby utanför isen.

Och på isen, hur beskriver du dig själv där?

– Definitivt en offensiv försvarsspelare. Jag älskar att skjuta mycket, flytta pucken snabbt till forwardsen, följa med i anfallen och generera målchanser och momentum där uppe. Jag gillar att spela aggressivt i båda ändar av isen.

Flytten till IK Oskarshamn blir Davids första äventyr utanför Nordamerika. Den unga backen har stått för flera fina säsonger, bland annat 17/18 i Medicine Hat Tigers då han stod för 80 poäng på 70 grundseriematcher i Western Hockey League.

– Jag är väldigt exalterad över att flytta till Sverige, men så klart även lite nervös. Jag tror att flytten till Sverige och Oskarshamn kommer gynna mig och hjälpa mig att växa som både hockeyspelare och människa. Det tvingar mig att fortsätta lära både på och utanför isen.

Här hittar du Davids karriär i siffror.

Vad vet du om svensk hockey och SHL?

– Jag vet att SHL är en väldigt, väldigt bra liga. Jag vet att puckinnehav, förmåga att försvara och göra det oväntade på hög nivå kommer bli en nyckel för min egen och lagets framgång. Jag tror att den större isen, med lite mer utrymme att röra sig, kommer vara väldigt gynnsam för mig som en lite mindre spelare.

Kontraktet är skrivet över två säsonger och ger lite mer utrymme för kontinutet. Detta var en trygghet för David som nu ges möjlighet att utvecklas och anpassa sig in i svensk hockey.

– Precis, konraktet är skrivet på två säsonger. Jag tycker att stabiliteten i att stanna med ett lag och utvecklas och växa är väldigt viktig. Att organisationen tror på mig gör mig ödmjuk. Baserat på samtalen jag haft med sportchef Fröberg och huvudtränare Filander känns det som att vi har samma visioner gällande vad jag kan bidra med till laget. Det ger mig självförtroende att veta att vi är på samma sida.

Har du några avslutande ord till Oskarshamnarna?

– Jag är så glad att vara en del av IK Oskarshamn! Snart ses vi alla!

Welcome to Oskarshamn, David!