Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan

Johan klar för återkomst i IK-tröjan

29 april 2021 10:00
Lagbygget

Under säsongen 19/20 drogs IK Oskarshamn med en del skador och fick då chansen att låna in Johan Johnsson under 10 matcher. Nu återvänder Johan på permanent basis. Kontraktet är skrivet över två säsonger. – Jag är glad över att vara tillbaka i Oskarshamn och SHL.


När Johan sist spelade i IK-tröjan befann sig klubben i ett tufft läge. Vi hade skador på ett antal spelare och Johan hjälpte oss att komma på fötter igen under de 10 matcher han gjorde hos oss. Inför säsongen 20/21 valde han att kliva ned i Hockeyallsvenskan och hämta fart för att på nytt ta sig upp i SHL med lite mer självförtroende. Det blev bara ett år i landets näst högsta serie.

– Jag fick en stor roll i AIK och när det inte blev en fortsättning i HV71 kände jag att det var rätt steg att ta. Jag har fått förtroende både offensivt och defensivt på ett annat sätt än jag fått tidigare vilket varit väldigt nyttigt för mig, säger Johan som nybliven IK Oskarshamnsspelare.

Det visar även statistiken från förra säsongen. På 55 matcher blev det totalt 44 poäng och speltid runt 20 minuter per match.

– Vi hade en tuff start lagmässigt men i december lossnade det för oss och vi började spela riktigt bra. Vi tog oss förbi Tingsryd i slutspelet och sedan tog det tyvärr stopp mot Timrå som är ett väldigt starkt lag.

Nu är det klart att du gör lite av en comeback till Oskarshamn. Vad är dina tankar om det?

– Kul, så klart! Jag hoppas få en lite större roll än jag fick sist jag var i SHL och när Fröberg visade intresse kände jag direkt att det är en stor möjlighet för mig. Eftersom att jag kollar väldigt mycket hockey har jag sett Oskarshamn under säsongen och av det jag sett har IK spelat väldigt bra under långa stunder. Visst, man kanske inte har samma förutsättningar som andra klubbar i ligan, men man visar att spelarbudget kanske inte är det viktigaste i alla lägen. Jag ser fram emot att komma till laget och göra mitt för att etablera klubben ytterligare i SHL.

Johan och flickvän flyttar nedåt i Småland efter sommaren men kommer finnas med redan på vårträningen.

– Jag har pratat med Filander och har en bild av honom sedan tidigare som en klok och vettig ledare. Jag har även koll på Tjärna och det han uträttade på isen. Det ska bli kul att dra igång och komma tillbaka till Oskarshamn, avslutar Johan.

Kontraktet med Johan är skrivet över nästkommande två säsonger.

Välkommen tillbaka, Johan!