• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Engsund förblir moderklubben trogen

16 februari 2019 18:07
HERR

IK Oskarshamn fortsätter att förlänga med viktiga pjäser för kommande säsonger. Senaste i raden i egna produkten Filiph Engsund, som blommat ut rejält under säsongen. Nyheten presentades på mediakuben under derbymatchen mot Västervik.


Han är forwarden som gick hela vägen från ungdomshockeyn till debut i A-laget säsongen 2011/2012. Till säsongen därpå, hans sista juniorår, flyttade han till Jönköping, HV71 och J20 SuperElit där tvillingbrodern Oscar redan fanns. Därifrån gick karriären vidare via Borlänge och Västervik i HockeyEttan innan han sommaren 2015 vände hem till moderklubben på en tryout.

För varje säsong sedan återkomsten har Filiph Engsund tagit viktiga och stora kliv i utvecklingen. Första A-lagsmålet kom mot Almtuna i Slutspelsserien 2016 och därefter har såväl målen och poängen trillat in mer och mer frekvent på kontot. Den här säsongen har alla tidigare poängnoteringar i HockeyAllsvenskan slagits med råge och Engsund parkerar i skrivande stund på 26 poäng (13+13) och en sjätteplats internt.

Under den pågående derbymatchen mot Västervik presenterades det att IK Oskarshamn säkrat upp Filiph Engsund för ytterligare två säsonger i moderklubben.

Filiph Engsund:
– Det känns skitkul. Jag har försökt utvecklas och bli bättre för varje säsong och känner väl att jag lyckats med det ganska bra. Att få vara med och fortsätta kriga med moderklubben känns grymt. Vi har en bra säsong med oss såhär långt och det blir utan tvekan ett spännande avslut.

Huvudtränare Håkan Åhlund:
– Vi är såklart nöjda med att säkra upp Filiph. Det är en av föreningens egna spelare som gör ett gediget jobb varje dag, och som är en väldigt nyttig spelare även i boxplay. Han börjar dessutom få med sig poängen som ett kvitto och en belöning för sitt hårda jobb.

Det nya kontraktet mellan parterna stäcker sig till och med säsongen 2020/2021.