• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Fjärde länsderbyt och slutspelsplatsen är nära

26 februari 2018 13:11

Seriefemman IK Oskarshamn möter länsrivalen Västervik i säsongens fjärde och sista (?) derby i Be-Ge Hockey Center tisdag kväll. Västervik har haft det betydligt tyngre i år jämfört med ifjol då man som nykomling blev trea. Man kämpar strax över nedre kvalstrecket och är just nu 12:a med fyra omgångar kvar. IKO har sex poängs marginal till slutspelsstrecket och då det ska spelas flera inbördes möten mellan lagen som ligger efter ser det mycket lovande ut med en plats i Slutspelsserien som börjar den 10 mars. Hemmalagets matchprofil är #52 Ludvig Elvenes (bilden), målskytt senast.


I fjol vann Västervik alla fyra derbyna mot IKO och inledde den här säsongen med straffseger hemma. Därefter har IKO tagit två uddamålssegrar och har alltså tagit 7 av 9 poäng mot grannen i norr. Senaste matchen i Västervik avgjordes med fem minuter kvar genom mål av Joakim Hagelin och övriga målskyttar var Markus Persson och Victor Löfstedt.

IKO har hittat tillbaka till sitt fina spel från i höstas och har nu vunnit fyra raka och tagit poäng i de sex senaste. Seger mot först serietvåan AIK och sedan serieledarna Timrå följdes upp med förkrossande 6-0 mot Södertälje i fredags. Västervik har vunnit en hel del på slutet och har samma facit som IKO mot topplagen. Suddenseger mot Timrå senast och innan dess slog man AIK på Hovet med 7-4 och dessförinnan 4-1 mot bottenkollegan Tingsryd. VIK är tre poäng över negativ kvalplats men samtidigt bara fyra från play off i den jämna tabellen.

Det finns många med anknytning till motståndarlaget i båda lägren. Västervik har IKO-produkterna Erik Gustafsson och Pierre Gustavsson samt Victor Öhman, med 25 poäng den här säsongen, som gjorde en säsong i IKO för fem år sedan och 38-årige målvakten Jonas Fransson med en kort lånesejour för tio år sedan. Åt andra hållet har Filiph Engsund gått. Han spelade en säsong med Västervik för tre år sedan och samma säsong var Manuel Ågren utlånad tre matcher.

Marcus Björk, med två assist senast, är fortsatt i topp i interna poängligan med 34 poäng (13 mål). I Västervik toppar Patrik Blomberg på 30 (14 mål). Lagstatistiken är ganska lika mellan länsrivalerna där IKO är lite bättre i power play och VIK i box play och Västervik tar lite färre utvisningar i snitt. Christoffer Rifalks starka målvaktsspel gör att han är klart före Västerviks båda målvakter där Jonas Fransson spelat dubbelt så många matcher som Viktor Östlund, men Östlund har stått de sex senaste.

Niklas Johansson är tillbaka efter avstäning vilket innebär att IKO nu i slutskedet av säsongen har 15 tillgängliga forwards.

Matchens profil #52 Ludvig Elvenes finns i en videointervju längre ner i artikeln. Ludde har gjort poäng i sex raka matcher och kom med i Veckans Femma på HockeyAllsvenskan den gångna veckan då IKO slog Timrå och Södertälje.

Det är full omgång tisdag kväll med matcherna; Pantern-MODO, AIK-Leksand, Timrå-Karlskoga, Södertälje-Vita Hästen, Almtuna-Troja/Ljungby och Tingsryd-Björklöven. Därefter har IKO bortamatch mot Karlskoga på fredag med tre matcher kvar.

Återstående schema för lagen på placering 3-10:
3. AIK 80 poäng; Leksand (h), Björklöven (b), Vita Hästen (b), Troja/Ljungby (h)
4. Pantern 79 poäng; MODO (h), Vita Hästen (b), Tingsryd (h), Södertälje (b)
5. Oskarshamn 74 poäng; Västervik (h), Karlskoga (b), Troja/Ljungby (h), Leksand (h)
6. Almtuna 73 poäng: Troja/Ljungby (h), MODO (b), Södertälje (b), Vita Hästen (h)
7. Björklöven 72 poäng; Tingsryd (b), AIK (h), Västervik (h), Timrå (b)
8. Södertälje 69 poäng; Vita Hästen (h), Västervik (b), Almtuna (h), Pantern (h)
9. Vita Hästen 68 poäng; Södertälje (b), Pantern (h), AIK (b), Almtuna (b)
10. MODO 67 poäng; Pantern (b), Almtuna (h), Timrå (h), Tingsryd (b)

Placering 3-5 ger hemmaplansfördel i Slutspelsserien som spelas som en enkelserie med match varannan dag från 10 till 18 mars. Dessa lag får 3 respektive 2 och 1 poäng med sig in i slutspelet, övriga lag börjar på 0 poäng.

**[Länk till IKO:s spelschema med resultat

](http://www.ikoskarshamn.se/a-laget/spelschema-2017-2018)Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan**


#52 Ludvig Elvenes

Videointervjuer med Jens Gustafsson och Ludvig Elvenes inför matchen: