• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Fjärde länsderbyt och slutspelsplatsen är nära

26 februari 2018 13:11

Seriefemman IK Oskarshamn möter länsrivalen Västervik i säsongens fjärde och sista (?) derby i Be-Ge Hockey Center tisdag kväll. Västervik har haft det betydligt tyngre i år jämfört med ifjol då man som nykomling blev trea. Man kämpar strax över nedre kvalstrecket och är just nu 12:a med fyra omgångar kvar. IKO har sex poängs marginal till slutspelsstrecket och då det ska spelas flera inbördes möten mellan lagen som ligger efter ser det mycket lovande ut med en plats i Slutspelsserien som börjar den 10 mars. Hemmalagets matchprofil är #52 Ludvig Elvenes (bilden), målskytt senast.


I fjol vann Västervik alla fyra derbyna mot IKO och inledde den här säsongen med straffseger hemma. Därefter har IKO tagit två uddamålssegrar och har alltså tagit 7 av 9 poäng mot grannen i norr. Senaste matchen i Västervik avgjordes med fem minuter kvar genom mål av Joakim Hagelin och övriga målskyttar var Markus Persson och Victor Löfstedt.

IKO har hittat tillbaka till sitt fina spel från i höstas och har nu vunnit fyra raka och tagit poäng i de sex senaste. Seger mot först serietvåan AIK och sedan serieledarna Timrå följdes upp med förkrossande 6-0 mot Södertälje i fredags. Västervik har vunnit en hel del på slutet och har samma facit som IKO mot topplagen. Suddenseger mot Timrå senast och innan dess slog man AIK på Hovet med 7-4 och dessförinnan 4-1 mot bottenkollegan Tingsryd. VIK är tre poäng över negativ kvalplats men samtidigt bara fyra från play off i den jämna tabellen.

Det finns många med anknytning till motståndarlaget i båda lägren. Västervik har IKO-produkterna Erik Gustafsson och Pierre Gustavsson samt Victor Öhman, med 25 poäng den här säsongen, som gjorde en säsong i IKO för fem år sedan och 38-årige målvakten Jonas Fransson med en kort lånesejour för tio år sedan. Åt andra hållet har Filiph Engsund gått. Han spelade en säsong med Västervik för tre år sedan och samma säsong var Manuel Ågren utlånad tre matcher.

Marcus Björk, med två assist senast, är fortsatt i topp i interna poängligan med 34 poäng (13 mål). I Västervik toppar Patrik Blomberg på 30 (14 mål). Lagstatistiken är ganska lika mellan länsrivalerna där IKO är lite bättre i power play och VIK i box play och Västervik tar lite färre utvisningar i snitt. Christoffer Rifalks starka målvaktsspel gör att han är klart före Västerviks båda målvakter där Jonas Fransson spelat dubbelt så många matcher som Viktor Östlund, men Östlund har stått de sex senaste.

Niklas Johansson är tillbaka efter avstäning vilket innebär att IKO nu i slutskedet av säsongen har 15 tillgängliga forwards.

Matchens profil #52 Ludvig Elvenes finns i en videointervju längre ner i artikeln. Ludde har gjort poäng i sex raka matcher och kom med i Veckans Femma på HockeyAllsvenskan den gångna veckan då IKO slog Timrå och Södertälje.

Det är full omgång tisdag kväll med matcherna; Pantern-MODO, AIK-Leksand, Timrå-Karlskoga, Södertälje-Vita Hästen, Almtuna-Troja/Ljungby och Tingsryd-Björklöven. Därefter har IKO bortamatch mot Karlskoga på fredag med tre matcher kvar.

Återstående schema för lagen på placering 3-10:
3. AIK 80 poäng; Leksand (h), Björklöven (b), Vita Hästen (b), Troja/Ljungby (h)
4. Pantern 79 poäng; MODO (h), Vita Hästen (b), Tingsryd (h), Södertälje (b)
5. Oskarshamn 74 poäng; Västervik (h), Karlskoga (b), Troja/Ljungby (h), Leksand (h)
6. Almtuna 73 poäng: Troja/Ljungby (h), MODO (b), Södertälje (b), Vita Hästen (h)
7. Björklöven 72 poäng; Tingsryd (b), AIK (h), Västervik (h), Timrå (b)
8. Södertälje 69 poäng; Vita Hästen (h), Västervik (b), Almtuna (h), Pantern (h)
9. Vita Hästen 68 poäng; Södertälje (b), Pantern (h), AIK (b), Almtuna (b)
10. MODO 67 poäng; Pantern (b), Almtuna (h), Timrå (h), Tingsryd (b)

Placering 3-5 ger hemmaplansfördel i Slutspelsserien som spelas som en enkelserie med match varannan dag från 10 till 18 mars. Dessa lag får 3 respektive 2 och 1 poäng med sig in i slutspelet, övriga lag börjar på 0 poäng.

**[Länk till IKO:s spelschema med resultat

](http://www.ikoskarshamn.se/a-laget/spelschema-2017-2018)Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan**


#52 Ludvig Elvenes

Videointervjuer med Jens Gustafsson och Ludvig Elvenes inför matchen: