• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Unge Örebrobacken stärker IK Oskarshamn

6 januari 2019 11:00
HERR

Med två skador på backsidan väljer IK Oskarshamn att nyttja sitt sista SHL-lån på en back för att förstärka truppen. 19-årige backtalangen Lukas Pilö är klar för IK Oskarshamn för resten av säsongen.


Han skrev ett tvåårskontrakt med Örebro Hockey förra våren och är ett av framtidsnamn i SHL-klubben. Hittills den här säsongen har det dock mestadels blivit spel med klubbens J20 SuperElit-lag. Nu är den 19-årige Strängnässonen och backtalangen Lukas Pilö är klar för ett låneavtal med IK Oskarshamn för resten av säsongen.

Hittills under säsongen har det blivit sju SHL-matcher med Örebro med något begränsad istid. I J20 SuperElit har han dock övertygat och var poängbäste back i den södra serien med åtta mål och 23 poäng på 25 matcher. Han fick också chansen i Juniorkronornas trupp i Örnsköldsvik i augusti tillsammans med Adam Åhman och Filip Sveningsson. Nu ska han förstärka IK Oskarshamn, som just nu tunna på backsidan med både Anton Björkman och Isak Pantzare på skadelistan.

– Lukas är en ung, spännande och duktig back som blir ett bra och välbehövlig tillskott för oss. Med sitt passningsspel, sin spelskicklighet och skridskoåkning har han egenskaperna för att passa bra in i vårt sätt att spela, kommenterar sportchef Per Kenttä.

Angående skadeläget på backsidan:
– Det finns inte så mycket information att ge där just nu. De båda är skadade och är inne i en rehabiliteringsprocess, men tar också båda steg mot att komma tillbaka. Någon exakt tidsprognos kan vi inte ge i dagsläget och vi vill att de båda är 100% innan vi sätter in dem i full träning igen, säger Kenttä.

Lukas Pilö ansluter redan under dagen och finns tillgänglig i eftermiddagens match mot MODO hemma i Be-Ge Hockey Center.