Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov

Fredric Jaensson stänger inga dörrar

19 februari 2008 10:35

IKO:s veteran Fredric Jaensson, allsvenskans mål- och poängkung genom tiderna, trivs med alla måste-matcher som spelas nu i slutet av grundserien. Närmast väntar Sundsvall borta på onsdag.


- Det är som play off i varje match, det är verkligen inspirerande att spela då, säger Fredric Jaensson. Vi är fem poäng efter Bofors men det är bara play off som gäller för oss nu. Vi måste gå in för att vinna våra matcher och hoppas att Bofors motståndare gör sitt. En direkt avgörande match mot AIK i sista omgången skulle vara något alldeles extra.

– Vi tränar hemma tisdag förmiddag och åker sedan till Sundsvall. På så vis är vi utvilade på onsdag morgon då det blir lätt värmning där. Vi har rejäl revansch att fordra för senaste matchen där uppe. Sundsvall är som ett helt annat lag på hemmaplan. Vi har också varit bättre hemma i år men nu måste vi vinna även bortamatcherna. Sundsvall (som både IKO och Bofors möter), Hammarby och Nyköping har inte något att spela för men är inte ofarliga. Dom kan spela avslappnat och utan press. Jag minns att vi i fjol i samma läge vann flera matcher på slutet.

– Det har gått bättre och bättre för mig under säsongen. Kroppen känns ganska pigg, även om knä och rygg gör sig påminda ibland. Under match är man så laddad att man inte känner efter men efter matcherna kan det vara besvärligt emellanåt.

– Alla rykten om jag ska sluta eller om jag ska flytta bryr jag mig inte så mycket om. Jag har kontrakt den här säsongen ut och det är full fokus på de matcher som återstår. Efter play off – för det blir det! – och kanske kvalserien ska vi diskutera framtiden. Jag sa ju förra året att jag skulle sluta men nu blev det en säsong till, så man vet aldrig, avslutar Fredric, som alltså inte stänger några dörrar!

Seriens avslutning kring play off-strecket ser ut att bli riktigt spännande. Här är programmet för Bofors och Oskarshamn i dom fyra sista omgångarna (Bofors har Västerås borta i den här omgången):
22 feb IKO-Malmö, Bofors-Växjö
27 och 28 feb Nybro-IKO, Nyköping-Bofors
29 feb och 2 mars Hammarby-IKO, Bofors-Borås
5 mars IKO-AIK, Sundsvall-Bofors
Borås och AIK kan man inte heller helt räkna bort, men det får vi återkomma till.

Fakta Fredric Jaensson:
Ålder: 35 år
Längd: 182 cm
Vikt: 86 kg
Position: forward
Fattning: vänster
Moderklubb: Vimmerby
Karriär: 380 allsvenska matcher, varav 334 under 8 säsonger med IKO, (allsvenskans såväl mål- som poängkung genom tiderna med 312 poäng, precis lika många mål som assists - 156, 3:a i IKO:s interna poängliga den här säsongen).

GÖRAN SVENSON
[email protected]