• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Mathias Tjärnqvist spetsar till staben

24 april 2020 14:00

Martin Filander och Jeff Jakobs är sedan tidigare klara. Nu står det klart att Mathias Tjärnqvist förstärker staben. – Jag brinner för att utveckla individen. Mår man bra utanför isen mår man bra på isen.


Mathias Tjärnqvist har en gedigen hockeykarriär som tagit honom till ett gäng olika klubbar i SHL och NHL. Den aktiva spelarkarriären avslutades säsongen 16/17 i Malmö, där han senare fortsatte i olika roller. Senast kommer han från en huvudtränarroll i Rögles J18-lag.

– Det ska bli jätteroligt att komma till Oskarshamn. Jag ser fram emot att börja jobba med Martin (Filander) och Jeff (Jakobs) och ser det här uppdraget som en väldigt spännande utmaning, säger Mathias Tjärnqvist.

Vad är det för roll du tagit dig an här i IK Oskarshamn?

– Det är en diskussion vi suttit med sedan några veckor tillbaka och de diskussionerna kommer fortsätta. Jag kommer arbeta mycket individuellt med spelarna. Mina styrkor ligger i den offensiva utvecklingen. Jag brinner för att utveckla individen och då handlar det om att se människan. Mår man bra utanför isen mår man bra på isen.

En lång karriär som spelare har gjort att Tjärnqvist haft olika typer av tränare och ledare.

– Jag har försökt ta åt mig de bästa delarna av alla tränare jag haft. Jag har haft ett brett spektra av tränartyper och försöker baka ihop de till en stil som jag känner mig bekväm i. Sedan har man så klart haft tränarstilar man försöker undvika, haha.

Relationen till IK Oskarshamn då. Hur ser den ut?

– Spelade mot IK på 90-talet när Hockeyallsvenskan fortfarande hette division 1. Jag minns att det alltid var livat i hallen och roliga matcher att spela. Utöver det har jag egentligen ingen relation till IK, mer än att jag ser fran emot att börja jobba i föreningen och tillsammans ta steg framåt.

Hur är Mathias Tjärnqvist utanför hockeyn?

– Lugn person med ett stort idrottsintresse. Gillar golf, padel. Allt med bollar egentligen nu när jag tänker på det. Jag tror att man kommer långt på att vara just lugn som tränare, även om man så klart hetsar upp sig lite ibland.

Mathias Tjärnqvist ansluter till lagets förssäsong i början av maj. Kontraktet är skrivet över två nästkommande säsonger.

Välkommen till IK, Mathias!