Uppdatering kring skadeläget
Publicerad: 2019-10-23
Under början av säsongen har vi haft en del otur med skador. Här följer en uppdatering kring vilka typer av skador det handlar om och när spelarna beräknas vara tillbaka i spel.

Johan Alm var tvungen att kliva av träningen innan Brynäs-matchen. Efter undersökning har det visat sig att Johan ådragit sig en korsbandsskada och behöver opereras. Hur lång tid återhämtningen kommer att ta är svårt att bedöma men vi räknar med att han blir borta under en längre tid.

Nichlas Hardt skadade sig under matchen mot Örebro den 12 oktober och är på väg tillbaka från en underkroppsskada. Vi hoppas att han är tillbaka i spel om 3 - 4 veckor.

Oskar Nilsson skadade sig som bekant i bortamatchen mot Växjö i september. Eftersom den skadan är så omfattande vill vi inte stressa fram någonting. Först handlar det om att låta kroppen läka de mest akuta skadorna. Efter kommer vi, tillsammans med ett duktigt läkarteam, ta fram en fortsatt rehabplan.

Gustaf Franzén har drabbats av en mindre underkroppsskada som vi jobbar med från dag till dag. Han avstår från spel mot Malmö och Djurgården. Förhoppningsvis är han tillbaka i sin fulla form nästa vecka.

Vi har även glädjande besked angående Markus Modigs. Han är tillbaka i god form. Om allt går som vi hoppas de närmaste dagarna så kör han fullt med laget från och med måndag.

Gustav Backlund