• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Joakim Thelin redo för två nya år i Oskarshamn

7 april 2020 10:59

Jocke anslöt till IK för två säsonger sedan med förhoppning om att sätta fart på karriären. Ett lyckat beslut visade det sig i slutänden. Nu förlänger han kontraktet med ytterligare två år. – Ett lätt beslut egentligen.


Jocke Thelin har så smått dragit igång träningen igen efter ett kort träningsbreak. Han har trivts bra både i staden och klubben så när frågan om en kontraktsförlängning dök upp var det inte ett svårt beslut att ta.

– Det var inte svårt alls egentligen. Jag och min flickvän trivs hur bra som helst i Oskarshamn och i laget. Det ska bli sjukt kul att representera IK i ytterligare två säsonger, säger Jocke.

Två år gjorda. Hur sammanfattar du din tid här?

– Första säsongen, i Hockeyallsvenskan, började riktigt bra. Sedan kom det en lite tyngre period i mitten av säsongen för både mig och laget. För egen del kändes det som att jag kom igång ordentligt i slutspelet. I SHL tycker jag ändå att jag började någonstans där jag slutade i kvalet. Det har varit lite motstuds och ramträffar men jag har känt mig i form under stort sett hela säsongen.

Nu väntar ett tufft andra år i Sveriges högsta liga där klubben har siktet fäst på att etablera sig i SHL.

– Det blir ett viktigt år för alla. Jag tycker vi har visat den här säsongen att vi har vad som krävs för att vara kvar i SHL, samtidigt som alla ser på oss som ett bottengäng. Vi kommer vara underdogs och det växer vi av.

När säsongen drar igång igen är det under ny ledning. Martin Filander har signat tre år med IK och kommer vara Thelins tränare under nästkommande säsonger.

Vad har du för relation till honom sedan tidigare?

– Jag har spelat en match under honom, haha. Jag var utlånad från Västervik till Västerås en match då han var tränare. Jag har en bra känsla kring honom och efter det samtalet vi hade innan jag skrev på kontraktet förstärktes den känslan. Sedan är det skönt att Jeff (Jakobs) finns kvar också och stöttar upp.

Hur ser din målbild ut för framtiden i IK?

– Jag vill så klart fortsätta utvecklas och vara noggrann i det jag gör. Det låter alltid klyschigt när man pratar om det men i slutändan handlar det om att bli bättre varje dag som går. Sedan kan man väl hoppas på lite mer medstuds och färre ramträffar, skrattar Jocke.

Kontraket med Joakim Thelin förlängs med två år.

Kör hårt Jocke!