Offensiv spets kryddar forwardssidan
Publicerad: 2018-06-18
HERR
De lediga platserna i säsongens lagbygge blir allt färre och färre. Idag kan sportchef Per Kenttä stryka ytterligare en tom plats från listan. Joakim Hillding, 30, är klar för IK Oskarshamn och hämtas från finska Liiga.

Det är dags – förläng ditt säsongskort >>

Joakim Hillding är född och uppvuxen i Ängelholm som han också har större delen av sin hockeyutbildning från. Som 22-åring tog hans karriär fart på allvar när han först avancerade till HockeyAllsvenskan till Tingsryd och till säsongen därpå flyttade till Växjö som sedan gick upp i SHL. I SHL fortsatte sedan utvecklingen i högsta ligan, först med Färjestad men också med Växjö och Luleå. Under sina inledande fem SHL-säsonger bokfördes han totalt för strax under 0,5 poäng per match, med en toppnotering på 41 poäng (18+23) säsongen 2013/2014 med Färjestad. Den senaste säsongen spenderades i finska Liiga med Lukko.

– Joakim är en spelskicklig center som sitter på en väldigt hög högstanivå. Vi vet vad han kan och är säkra på att han med förtroende och ansvar i en offensiv roll kan studsa tillbaka till den höga nivå som finns i honom. Han har verktygen för att vara en av de bättre spelarna i ligan, säger sportchef Kenttä.

För Hillding gick karriären, som nämnt, snabbt framåt. Efter endast en säsong i HockeyAllsvenskan tog han sig upp i SHL. Nu blir det alltså åter HockeyAllsvenskan, denna gång med IK Oskarshamn.
– Per Kenttä och Oskarshamn presenterade ett bra upplägg för mig, visade en stark tro till mig och en spännande plan för hela laget med en offensiv målsättning. Det blev en väldigt lockande utmaning när det väl kom till kritan, säger Hillding.

Han är en van poängproducent med stort ansvar offensivt, en del i sitt spel som han snabbt vill hitta tillbaka till.
– Jag vill få njuta av ishockey igen och skapa nya minnen. Vi har ett spännande lag på gång och hela organisationen vill fortsatt framåt. För min egen del hoppas jag kunna växa både som spelare och människa, avslutar huvudpersonen.

Kontraktet med Joakim Hillding är skrivet över den kommande säsongen.

/// FAKTA JOAKIM HILLDING ///
Ålder: 30 (30 maj 1988)
Född: Ängelholm
Position: Forward
Tidigare klubbar: Rögle BK, HV71, Stjernen (NO), Tingsryds AIF, Växjö Lakers, Färjestad BK, Luleå HF och Lukko (FI)

IK Oskarshamn Viktor Ekström