• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Idag 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan

Kanadensisk Allstar-back stärker IK Oskarshamn

4 juni 2018 17:03
HERR

IK Oskarshamn anno 2018/2019 fortsätter att ta form. Backsidan förstärks idag av kanadensiske 25-åringen Nolan Zajac som närmast hämtas från Reading Royals i ECHL.


Fyra säsonger med University of Denver där han var en ledande back under samtliga säsonger, totalt 95 poäng på 160 matcher. Han slog sedan igenom med dunder och brak i ECHL för två säsonger sedan med Toledo Walleye med 63 poäng, en plats i ECHL All-Rookie Team och testspel i AHL med Hershey, Manitoba och Iowa. Succén har fortsatt i ECHL under fjolåret när han samlade ihop 47 poäng och fick en plats i ligans Second All-Star Team. Nu är Winnipegbördige Nolan Zajac redo för nästa karriärssteg och är klar för IK Oskarshamn.

Sportchef Per Kenttä är nöjd med sin senaste signatur.
– Nolan är en skicklig tvåvägsback med liknande styrkor som Kalle Johansson, men något större i kroppen. Skridskoskicklig, fin blick för spelet och bra passningshänder. Vi hoppas och tror att han blir en av våra ledande backar under vintern.

Såhär säger kanadicken om chansen i HockeyAllsvenskan och IK Oskarshamn:
– Jag känner mig heltaggad, den saken är säker, jag har faktiskt aldrig varit utanför Nordamerika tidigare. Att få chansen att spela i Sverige var något jag tittade åt tidigt och jag känner att jag hittat helt rätt i IK Oskarshamn.

Zajac har sina senaste säsonger fått stort förtroende, med mycket istid 5-mot-5, powerplay och boxplay. Det är en roll han gärna tar sig an även i IK Oskarshamn.
– Jag vill väl framförallt bidra till laget på vilket sätt det än blir. Jag älskar att spela och tävla, men ännu mer att vinna. Min roll de senaste åren har varit att vara stabil och bra i båda riktningarna. Ishockey är det bästa jag vet, så jag hoppas kunna vara med och bidra så mycket möjligt i alla möjliga spelformer även i Oskarshamn.

Kontraktet med Nolan Zajac är skrivet på en säsong och han ansluter i samband med lagets återsamling den 30 juli.

/// FAKTA NOLAN ZAJAC ///
Ålder: 25 (1 augusti 1992)
Född: Winnipeg, MB (CAN)
Position: Back
Tidigare klubbar: Cedar Rapid Roughriders (USHL), Omaha Lancers (USHL), University of Denver (NCAA), Toledo Walleye (ECHL), Hershey Bears (AHL), Manitoba Moose (AHL), Iowa Wild (AHL), Reading Royals (ECHL)