Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Söndag Sön 14 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr

Succéfinnen stannar – klar till och med 2020

24 december 2018 08:47
HERR

Efter två inlåningssejourer från Nybro Vikings, där finnen noterats för fyra mål på fyra matcher, är det nu klart. Janne Kivilahti är klar för IK Oskarshamn och skriver ett kontrakt för resten av innevarande säsong samt nästa säsong.


Finske forwarden Janne Kivilahti har varit Nybro Vikings bästa mål- och poängspelare under hösten med totalt tolv mål och 28 poäng på 22 matcher. Något som redan tidigare i höst gav honom en chans i HockeyAllsvenskan med IK Oskarshamn när Filip Sveningsson var frånvarande i samband med en landslagsuttagning. När Sveningsson nu på nytt lämnade IK:s trupp för Junior-VM lånades Kivilahti in för två matcher och fortsatte att producera, bland annat med sitt 1-0-mål i 7-0-segern över Karlskrona senast. Totalt har det blivit fyra matcher, fyra mål och en assist.

Beskedet har tidigare varit att Janne Kivilahti skulle återansluta till Nybro Vikings. Men idag kan vi istället presentera finnen som IK Oskarshamns senaste spelartillskott – och ett kontrakt till och med säsongen 2019/2020.

Janne Kivilahti:
– Det är en kanonjulklapp det här. Jag är väldigt tacksam över att Nybro ger mig den här möjligheten och att vi nått en lösning. Sedan jag kom till Oskarshamn första dagen har jag trivts oerhört bra och känner mig oerhört taggad på att få fortsätta här.

Klubbchef Martin Åkerberg:
– Det är väl ingen överdrift att säga att Kivilahti varit en injektion i laget de matcherna han varit med. Vi har jobbat för att nå en deal med Nybro där vi tar över Jannes kontrakt över innevarande säsong, men kryddar även det med att signa honom för 2019/2020.