Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt

Greg Squires - IKO:s nye amerikan

12 juni 2014 12:00

IK Oskarshamn har gjort klart med den amerikanske högerfattade forwarden Greg Squires. Han fyller 26 år om ett par veckor och kommer närmast från några säsonger i Tyskland, där han levererat massor av poäng. Kontraktet är på ett år.


IKO:s sportchef Roger Jönsson:
– Vi vill stå för en kreativ, intensiv och effektiv hockey, där kommer Greg Squires bli en spännande forward att följa. En relativt liten spelare, kvick och produktiv. Genom åren har mindre spelare haft större roller hos oss, ett tänk vi gärna bygger vidare på. Ödet ligger inte i enskilda spelares händer, Greg kommer vara en viktig del av helheten. Vi jobbar metodiskt med att forma laget och läget känns bra. Det finns gott om intressanta spelare på marknaden, men vi tar oss tiden att hitta rätt namn för oss.

Greg Squires:
– Jag är glad över den här möjligheten och det ska bli spännande att komma till en så bra liga som Allsvenskan. Det är en ära att få spela i ett lag med en så rik historia. Jag känner inga spelare i laget men jag har spelat i klubben där David Rodman varit och hört bara gott berättas om Oskarshamn.

– Det är en bra organisation, bra coacher och ett bra lag med många unga spelare. Det är inspirerande att komma till ett sådant lag i unga år, då jag bara är snart 26. Jag hoppas stanna länge i Sverige och kanske gå vidare till SHL med IKO. Jag vill i alla fall göra så bra som möjligt ifrån mig i Oskarshamn. Jag gillar när det är intresse för hockeyn och jag hoppas kunna ge fansen vad dom kräver av mig. Jag ser fram emot att komma till Oskarshamn och jag inställer mig när coachen bestämmer.

IKO har nu 19 spelare kontrakterade för den kommande säsongen; 2 målvakter, 7 backar och 10 forwards.

Fakta Greg Squires:
Ålder: 25 år
Längd: 173 cm
Vikt: 80 kg
Position: Forward
Fattning: höger
Moderklubb: New Jersey JR Devils, USA
Karriär: 5 juniorlandskamper (2 assist), 129 matcher i tyska andraligan (148 poäng, varav 64 mål)

Spelare och tränare med kontrakt nästa säsong:
Gasper Kroselj (mv), Oskar Sehlstedt (mv), Anton Blomqvist (b), Oscar Engsund (b), Emil Kristensen (b), Daniel Ljungkvist (b), Linus Morin (b), Fredrik Styrman (b), Marc Zanetti (b), Victor Backman (f), Lukas Ericsson (f), Mikael Lidhammar (f), Arsi Piispanen( f), Anders Poulsen (f), Morten Poulsen (f), Greg Squires (f), Victor Svensson (f), Tobias Törnkvist (f), Manuel Ågren (f), Fredrik Söderström (coach), Arto Miettinen (assisterande coach).

Spelare som lämnar IKO:
Michal Zajkowski (mv), Russ Moyer (b), Juha Uotila (b), Francois Bouchard (f), Rasmus Djerf (f), Mattias Granlund (f), Jonathan Johnson (f), Victor Löfstedt (f), Emil Sylvegård (f), Andreas Valdix (f).

GÖRAN SVENSON [email protected]

Följ IKO:s lagbygge på Silly Season 2014-2015

Video 1 från Tyskland (Squires efter 5.30 på videon)

Video 2 från Tyskland: (Squires efter 0.37, 2.24 och 5.25 i videon)