• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan

Salmonsson klar för IKO

5 september 2019 13:20
HERR

På onsdagen föll ännu en pusselbit på plats i IK Oskarshamns lagbygge inför SHL-debuten. Tidigare Timrå-forwarden Johannes Salmonsson med massor av SHL-rutin har skrivit på ett 1 års-kontrakt. Han ansluter till truppen redan idag inför avresan till Ängelholm.


33-årige forwarden Johannes Salmonsson har Almtuna som moderklubb och har spelat i SHL med Djurgården, AIK, Brynäs, Linköping, Rögle och nu senast Timrå som föll mot IKO i kvalet i våras. Mellan Linköping och Timrå hann han även med tre år i Tyskland. Totalt har det blivit nästan 500 matcher i SHL (inklusive kval och slutspel) med 165 poäng (66 mål). Johannes var bland annat med och tog upp Rögle i SHL 2008. Han kommer i IKO att spela i tröja nummer 25.

IKO har i och med det senaste nyförvärvet 2 målvakter, 9 backar och 14 forwards i truppen till SHL som börjar om en dryg vecka.

Johannes Salmonsson:
– Det känns jättebra med Oskarshamn och det ska bli kul att komma ner och dra igång. Det är lika bra att ta tjuren vid hornen och kanske spela redan mot Rögle imorgon. Jag känner mig bra tränad efter en sommar med personlig tränare i Stockholm och isträning med några NHL-killar. Så om en vecka, till seriepremiären ska jag nog vara i bra matchform.
– Vi har pratat någon vecka och det gick ganska fort att komma överens. Jag fick en bra magkänsla och det var många bitar som kändes kul och intressant med Oskarshamn. Vi mötte ju Oskarshamn i våras så då fick jag en känsla vad det var för lag. Sen fick jag ju en ordentlig smäll så jag tänkte det kanske är lika bra att spela med Pantzare så man slipper möta honom (skratt). Jag blev i alla fall imponerad av hur Oskarshamn spelade med frejdig hockey och vann fullt rättvist mot Timrå. Det lockar att lära sig det spelsystemet och jag tror det passar mig.
– Även fast jag är "bara" 33 år så går jag in på min 17:e säsong som proffesionell hockeyspelare. Man har ju hunnit med en del och jag känner att det blir roligare för varje år. Förra säsongen var nog min bästa i karriären och det vill jag bygga vidare på. Förra säsongen var ju tung när vi åkte ur men sen har det oftast varit slutspel så en hel del rutin har jag med mig.
– Alla experter tippar ju laget sist men ingen har ju mött Oskarshamn och vet inte hur hårt det är att möta dom. Jag pratade med en kompis i Linköping och dom var helt chockade över hur bra Oskarshamn spelade. Jag tror mycket tack vare spelidén att vi kan vara med i racet. Helt ärligt så tror jag att vi kan skrälla i år.

IKO:s sportchef Daniel Stolt:
– Johannes var en av Timrås bästa forwards föregående säsong. Här kommer vi få stor nytta av Johannes hårda jobb och starka skridskoåkning. Vi får in ytterligare rutin från SHL till truppen och vi räknar med att Johannes kommer bidra både på och vid sidan av isen.