Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan

Salmonsson klar för IKO

5 september 2019 13:20
HERR

På onsdagen föll ännu en pusselbit på plats i IK Oskarshamns lagbygge inför SHL-debuten. Tidigare Timrå-forwarden Johannes Salmonsson med massor av SHL-rutin har skrivit på ett 1 års-kontrakt. Han ansluter till truppen redan idag inför avresan till Ängelholm.


33-årige forwarden Johannes Salmonsson har Almtuna som moderklubb och har spelat i SHL med Djurgården, AIK, Brynäs, Linköping, Rögle och nu senast Timrå som föll mot IKO i kvalet i våras. Mellan Linköping och Timrå hann han även med tre år i Tyskland. Totalt har det blivit nästan 500 matcher i SHL (inklusive kval och slutspel) med 165 poäng (66 mål). Johannes var bland annat med och tog upp Rögle i SHL 2008. Han kommer i IKO att spela i tröja nummer 25.

IKO har i och med det senaste nyförvärvet 2 målvakter, 9 backar och 14 forwards i truppen till SHL som börjar om en dryg vecka.

Johannes Salmonsson:
– Det känns jättebra med Oskarshamn och det ska bli kul att komma ner och dra igång. Det är lika bra att ta tjuren vid hornen och kanske spela redan mot Rögle imorgon. Jag känner mig bra tränad efter en sommar med personlig tränare i Stockholm och isträning med några NHL-killar. Så om en vecka, till seriepremiären ska jag nog vara i bra matchform.
– Vi har pratat någon vecka och det gick ganska fort att komma överens. Jag fick en bra magkänsla och det var många bitar som kändes kul och intressant med Oskarshamn. Vi mötte ju Oskarshamn i våras så då fick jag en känsla vad det var för lag. Sen fick jag ju en ordentlig smäll så jag tänkte det kanske är lika bra att spela med Pantzare så man slipper möta honom (skratt). Jag blev i alla fall imponerad av hur Oskarshamn spelade med frejdig hockey och vann fullt rättvist mot Timrå. Det lockar att lära sig det spelsystemet och jag tror det passar mig.
– Även fast jag är "bara" 33 år så går jag in på min 17:e säsong som proffesionell hockeyspelare. Man har ju hunnit med en del och jag känner att det blir roligare för varje år. Förra säsongen var nog min bästa i karriären och det vill jag bygga vidare på. Förra säsongen var ju tung när vi åkte ur men sen har det oftast varit slutspel så en hel del rutin har jag med mig.
– Alla experter tippar ju laget sist men ingen har ju mött Oskarshamn och vet inte hur hårt det är att möta dom. Jag pratade med en kompis i Linköping och dom var helt chockade över hur bra Oskarshamn spelade. Jag tror mycket tack vare spelidén att vi kan vara med i racet. Helt ärligt så tror jag att vi kan skrälla i år.

IKO:s sportchef Daniel Stolt:
– Johannes var en av Timrås bästa forwards föregående säsong. Här kommer vi få stor nytta av Johannes hårda jobb och starka skridskoåkning. Vi får in ytterligare rutin från SHL till truppen och vi räknar med att Johannes kommer bidra både på och vid sidan av isen.