Juuso Riikola ansluter från Pittsburgh Penguins organisation
Publicerad: 2022-05-25
Lagbygget
Backen Juuso Riikola är klar för IK under nästkommande säsong. Den finske försvararen kommer till klubben efter fyra säsonger i Nordamerika. Senast säsongen spelade han majoriteten av matcherna i Wilkes-Barre/Scranton Penguins och stod då för 35 poäng (1+34).

Född 9 november 1993 i Joensuu, hockeyfostrad i SaiPa, men största delen av karriären har spenderats i KalPa. Efter flertalet fina säsonger i Liiga fick han 2018 chansen att åka över till Nordamerika, NHL och Pittsburgh Penguins. Under fyra säsonger blev det 80 matcher i NHL och 58 i AHL. Nu vänder han hem till Europa igen och klubbvalet föll på IK Oskarshamn.

– Mina fyra år i Nordamerika var en bra tid av livet men jag kände att det var dags för förändring och nästa kapitel av karriären. Jag har hört bra saker om laget och staden. Jag tror att min spelstil kommer fungera i laget, säger Juuso Riikola.

Vilken spelartyp kan publiken i Be-Ge Hockey Center förvänta sig?

– Jag ser på mig själv som en puckförflyttande back som gillar att skjuta från blå. Jag skulle säga att jag är ganska allround och gillar att spela både powerplay och PK. Det ska bli kul att dra igång säsongen och spela i en stad och ett samhälle som andas hockey. Jag vill hälsa till alla Oskarshamnsupportrarna att vi ses snart och ha en bra sommar!

Kontraktet med Juuso är skrivet över nästkommande säsong.

Tervetuloa, Juuso!

Kommunikatör Gustav Backlund
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner