Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Söndag Sön 14 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov

Hynek Zohorna är klar!

24 maj 2021 14:47
Lagbygget

Tjeckiske Hynek har två starka KHL-säsonger i ryggen där han varit en producerande pjäs för ryska Amur Khabarovsk. Nu står det klart att nästa klubbadress blir IK Oskarshamn och spel i SHL. Kontraktet är skrivet över nästkommande säsong.


2018/2019 lämnade Hynek Zohorna för första gången tjeckiska ligan och valde spel i Pelicans och Liiga. Där blev det succé direkt för den skicklige forwarden som till slut landade 41 poäng på 54 matcher.

– Jag hade en bra säsong i Finland och det snabba spelet i nordeuropeisk hockey passar mig som hockeyspelare. Jag försöker använda min skridskoåkning och fysik för att bidra till laget.

Säsongen 2019/2020 gjorde han sina första matcher i KHL och produktionen fortsatte. I ryska Amur Khabarovsk blev det 59 poäng på 109 matcher.

– Jag hade bra säsonger i KHL och Ryssland men kände efter den här säsongen att jag ville byta miljö och liga. Jag är spänd på att komma till Oskarshamn och se hur spelet är i SHL.

Huvudtränare, Martin Filander om vårt senaste nyförvärv:

– Vi har haft Hynek på radarn länge och vet att han är en kille med jäkligt bra karaktär. Han har hög kvalitet och varit med på hög nivå under flera säsonger, både i KHL och i internationella sammanhang.

Hur kommer Hynek användas i vårt spel?

– Han är i en bra ålder och som sagt kommer han bidra med erfarenhet vilket är viktigt i den fas IK Oskarshamn befinner sig i. Han besitter även stor skicklighet i båda delar av isen. I SHL krävs det att man gör arbetet i båda riktningar och det har han visat att han är bra på.

Vítejte v Oskarshamn Hynek!