Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Nick Olesen förstärker IK Oskarshamn

14 december 2020 22:00

Danske forwarden Nick Olesen lånas in från Hockeyallsvenska Södertälje SK fram till jul. Detta meddelade Thomas Fröberg under måndagskvällen. – Vi dras med en del skador just nu och känner att vi är lite tunna. Nick lånas in till en början så får vi se hur framtiden ser ut efter jul och nyår.


Nick Olesen fick sin hockeyfostran i danska Fredrikhavn IK innan han flyttade till Sverige och Bofors IK (BIK Karlskoga) säsongen 2011-12. Efter det gick resan vidare till Växjö Lakers J20-lag där han stannade under två säsonger.

2016 vände Nick hem till Danmark och Fredrikhamn igen där han under två säsonger stod för 90 poäng på 114 matcher. Detta gjorde att IK Pantern fick upp ögonen för Nick som året efter värvades över till Sverige av Malmö-klubben.

Sedan 2019 har dansken representerat Södertälje SK i Hockeyallsvenskan. Första året i den anrika klubben måste ses som en stor succé med tanke på poängskörden – 51 poäng på 50 grundseriematcher. Och den succén har fortsatt, både för Nick och för Södertälje. Laget ligger trea i en haltande tabell och Olesen har redan stått för 27 poäng på sina 23 spelade matcher.

– Nick lånas in till en början för att stärka upp för de skador vi har på vissa spelare i truppen. Vi har känt oss tunna sista tiden och med ett tätt matchande på grund av uppskjutna matcher lite här och var, kände vi att detta var rätt beslut att ta, säger sportchef Thomas Fröberg.

Hur länge sträcker sig avtalet?

– Vi lånar Nick fram till jul och sedan får vi se vad framtiden har att erbjuda.