Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov

Finsk center ansluter från AHL – Antti Suomela klar för nästa säsong

12 maj 2022 12:00
Lagbygget

Efter en dundersäsong med JYP 2018 gick båten över till Nordamerika och San Jose Sharks. Efter fyra säsonger i NHL och AHL går nu resan vidare – till SHL och IK Oskarshamn. Antti Suomela är klar för spel i den blå-röd-vita tröjan säsongen 22/23. Tervetuloa!


– Det ska bli skönt att komma till Oskarshamn. Jag kom tillbaka till Finland för några dagar sedan och kände direkt att jag vill att nästa säsong ska starta nu direkt. Jag har haft fyra säsonger där det gått upp och ner för min del. I Oskarshamn hoppas jag kunna ta steg i min utveckling och bli en bättre hockeyspelare, säger Antti Suomela vars säsong tog slut för två veckor sedan, men som alltså redan nu vill dra i gång igen. Först väntar dock sommarträningen.

– Planen är att köra på här hemma i Finland och sen ansluta till laget i augusti. Jag ser verkligen fram emot att komma på plats och dra i gång.

Om vi backar bandet ett par år och säsonger ser vi en kort Liiga-sejour med tung poängdensitet. Tre år i Liiga där sista säsongen i Finland blev en stor succé för Antti som gjorde 60 poäng på 59 matcher för JYP säsongen 2017–2018. Prestationen gav ringar på vattnet och ett kontrakt med NHL-organisationen San Jose Sharks.

– Jag spelar på det sätt som tränaren vill att jag spelar men det är klart att jag har mina spetsegenskaper offensivt. Jag känner mig trygg på tekningar, i det offensiva spelet och bidrar gärna i båda riktningarna.

Du har inte spelat i Sverige förut. Vad tror du om spelet i den svenska ligan?

– Vi spelade mot Växjö ett år när mitt lag var med i CHL. Jag minns det som en tuff match, men att vi vann. Utöver det har jag inte mycket erfarenhet nej. Jag har spelat med Joel Kellman som nu spelar i Växjö så det är lite kul att mötas igen. Jag ser fram emot en ny erfarenhet och lite av en ”fresh start”.

Kontraktet med Antti är skrivet över nästkommande säsong.

Tervetuloa Antti