Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt

Tim Juel tryggar upp bakåt

26 april 2021 10:00
Lagbygget

BIK Karlskoga överraskade många under förgående säsong när man tog sig till semi och en game 7 i det Hockeyallsvenska slutspelet. En viktig pusselbit för framgången var lagets sista utpost - Tim Juel. Nu fortsätter han karriären i IK Oskarshamn. – Det är kul att få chansen på en högre nivå.


Född, uppvuxen och fostrad i Svenstaviks HK. Genombrottet kom i Östersund säsongen 16/17 när Tim Juel blev Hockeyettan-lagets förstaval och svarade för en räddningsprocent på 91,8 under säsongen.

– Jag har varit på en lång resa för att ta mig upp i seriesystemet. Målet är så klart att alltid spela så högt upp jag kan så det är klart att det är kul att äntligen få chansen i SHL. Ända sedan tiden i Svenstavik har målet varit att spela på den här nivån, säger den nyblivna SHL-keepern, Tim Juel.

Efter tre bra säsonger i Östersund och Hockeyettan fick Thomas Fröberg, då sportchef i BIK Karlskoga, upp ögonen för jämtlänningen och tog honom till Värmland och Karlskoga.

– Jag kände trygghet direkt när jag kom till BIK. Det blir så naturligt när man kommer till en ort och ett lag som är lite mindre. Gruppen blir tajtare och man får möjlighet att lägga all fokus på hockeyn och sin och lagets utveckling.

Från en liten klubb till en annan. Nu står det klart att Thomas Fröberg ytterligare en gång värvar Tim Juel.

– Jag vet inte vad han tror att jag har för hållhake på honom men när jag fick höra om intresset var jag positv direkt. Som jag sa tidigare vill jag spela på så hög nivå som möjligt och jag är glad att jag nu får chansen.

För bara någon vecka sedan blev det klart att Micke Sandberg kommer ta över efter Robin Blidstrand som målvaktstränare. Micke var med i processen för att få Tims signatur på kontraktet.

Har du hunnit prata med honom?

– Absolut, vi har pratat och lärt känna varandra lite. Han har berättat för mig hur han ser på mig som målvakt, var jag har mina styrkor och vad vi kan utveckla. Det ska bli givande att börja arbeta med Micke.

Vilka är dina styrkor?

– Jag vill vara en målvakt som sprider trygghet genom min pondus, skridskoåkning och ett kontrollerat intryck. Jag tror att vi har lite samma filosofi, jag och Micke.

Vad vet du om staden och laget du kommer till?

– Jag ska vara ärlig – inte mycket. Jag och sambon var på en weekend nyligen för att bekanta oss lite med staden så jag vet om Långa soffan och Besvärsgatan i alla fall. Det kommer tid för att lära mig mer, helt klart.

Vad gör du en dag utanför hockeyn?

– Ganska klassisk där. Gillar en god fika eller middag, en bra film eller serie. Inget avancerat helt enkelt.

Ingen paddel eller golf?

– Nä... Det skulle vara squash i så fall, avslutar Tim.

Kontraktet med Tim är skrivet över nästkommande två säsonger.

Välkommen till Hockeyhamn, Tim!