Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Idag 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar

Tim Juel tryggar upp bakåt

26 april 2021 10:00
Lagbygget

BIK Karlskoga överraskade många under förgående säsong när man tog sig till semi och en game 7 i det Hockeyallsvenska slutspelet. En viktig pusselbit för framgången var lagets sista utpost - Tim Juel. Nu fortsätter han karriären i IK Oskarshamn. – Det är kul att få chansen på en högre nivå.


Född, uppvuxen och fostrad i Svenstaviks HK. Genombrottet kom i Östersund säsongen 16/17 när Tim Juel blev Hockeyettan-lagets förstaval och svarade för en räddningsprocent på 91,8 under säsongen.

– Jag har varit på en lång resa för att ta mig upp i seriesystemet. Målet är så klart att alltid spela så högt upp jag kan så det är klart att det är kul att äntligen få chansen i SHL. Ända sedan tiden i Svenstavik har målet varit att spela på den här nivån, säger den nyblivna SHL-keepern, Tim Juel.

Efter tre bra säsonger i Östersund och Hockeyettan fick Thomas Fröberg, då sportchef i BIK Karlskoga, upp ögonen för jämtlänningen och tog honom till Värmland och Karlskoga.

– Jag kände trygghet direkt när jag kom till BIK. Det blir så naturligt när man kommer till en ort och ett lag som är lite mindre. Gruppen blir tajtare och man får möjlighet att lägga all fokus på hockeyn och sin och lagets utveckling.

Från en liten klubb till en annan. Nu står det klart att Thomas Fröberg ytterligare en gång värvar Tim Juel.

– Jag vet inte vad han tror att jag har för hållhake på honom men när jag fick höra om intresset var jag positv direkt. Som jag sa tidigare vill jag spela på så hög nivå som möjligt och jag är glad att jag nu får chansen.

För bara någon vecka sedan blev det klart att Micke Sandberg kommer ta över efter Robin Blidstrand som målvaktstränare. Micke var med i processen för att få Tims signatur på kontraktet.

Har du hunnit prata med honom?

– Absolut, vi har pratat och lärt känna varandra lite. Han har berättat för mig hur han ser på mig som målvakt, var jag har mina styrkor och vad vi kan utveckla. Det ska bli givande att börja arbeta med Micke.

Vilka är dina styrkor?

– Jag vill vara en målvakt som sprider trygghet genom min pondus, skridskoåkning och ett kontrollerat intryck. Jag tror att vi har lite samma filosofi, jag och Micke.

Vad vet du om staden och laget du kommer till?

– Jag ska vara ärlig – inte mycket. Jag och sambon var på en weekend nyligen för att bekanta oss lite med staden så jag vet om Långa soffan och Besvärsgatan i alla fall. Det kommer tid för att lära mig mer, helt klart.

Vad gör du en dag utanför hockeyn?

– Ganska klassisk där. Gillar en god fika eller middag, en bra film eller serie. Inget avancerat helt enkelt.

Ingen paddel eller golf?

– Nä... Det skulle vara squash i så fall, avslutar Tim.

Kontraktet med Tim är skrivet över nästkommande två säsonger.

Välkommen till Hockeyhamn, Tim!