Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt

Jonas Emmoth stärker upp staben

24 juni 2021 15:00
Lagbygget

Ett av IK Oskarshamns mål är att vara konkurrenskraftiga när det kommer till "laget runt laget" – att ge spelarna bästa möjliga förutsättningar att utvecklas som spelare och människor. Nu läggs nästa pusselbit i det arbetet. Jonas Emmoth anställs på heltid som sjukgymnast i IK Oskarshamn.


Mjölby-bördige Jonas Emmoth har levt med hockeyn vid sin sida genom hela livet och har på olika sätt alltid varit involverad i någon typ av hockeyrelaterad verksamhet. Den aktiva hockeykarriären spenderades i just Mjölby, men kanske allra främst i Tranås. Då med heta möten mot IK Oskarshamn.

– Det var länge sedan men jag har goda minnen från hallen i Oskarshamn. Jag minns att det kom ner en örn i mittcirkeln på den tiden. Vi hade en finsk tränare som blev väldigt överraskad över det kommer jag ihåg. Han undrade varför det kom ned en stor jäkla höna från taket, skrattar Jonas Emmoth och fortsätter:

– Utöver det minns jag den väldigt entusiastiska publiken. IK Oskarshamn har gjort en fantastisk resa och det ska bli kul att få följa med på den.

Jonas Emmoth är sjukgymnast med specialistexamen i OMT (ortopedisk manuell terapi) och kommer arbeta med tränarstaben och laget dagligen för att ge spelarna bästa möjliga förutsättningar att kunna prestera maximalt på isen.

– Vad jag förstått det som har inte tjänsten funnits tidigare och Janne (Hammar) och Philip (Wärmegård) har skött den biten. Jag ser fram emot att gå med i det teamet och lära mig mer av dem. Förhoppningsvis kan de lära sig från mig också. Min första uppgift blir att ta reda på våra behov och hålla spelarna hela och rena under säsongen. Jag kommer att ha det medicinska ansvaret på plats tillsammans med lagläkare Sadegh, sätta rutiner och hitta de områden där vi behöver förbättras.

Jonas flyttar ned till Oskarshamn i början av augusti och sätter igång arbetet direkt för att göra spelarna redo för säsongen 21/22.

– Min sambo, två söner och bonusdotter stannar kvar i Mjölby och jag flyttar ned. De har gett mig otroligt mycket stöttning och det var en stor del i att jag tackade ja när frågan dök upp från Martin (Filander) och Thomas (Fröberg). Jag drivs av att jobba tillsammans med kompetenta och driva individer. Jag är väldigt taggad på att dra igång, avslutar Jonas.

Kontraktet med Jonas är skrivet över nästkommande säsong.