Mikael Sandberg adderar ett år på kontraktet
Publicerad: 2022-02-10
Herr
Tidigare under säsongen förlängde Martin Filander sitt kontrakt med klubben. Nu gör målvaktscoach Mikael Sandberg detsamma. Det nya kontraktet är skrivet till 2024. – Jag trivs här och när diskussionen kom upp tyckte jag att en förlängning lät som en bra idé.

Mikael Sandberg anslöt till IK Oskarshamn inför innevarande säsong från Tingsryd. Samarbetet med Filander, Tjärnqvist och Jakobs har fungerat bra, något som gjort att sportchef Fröberg redan nu förlänger kontraktet, som egentligen skulle gått ut efter nästa säsong.

– Mikael har gjort ett jättebra jobb tycker jag. Han bidrar med rutin och målvakterna älskar honom, vilket är jätteviktigt för utvecklingen. Jag ser fram emot att jobba med honom i två år till, säger Thomas Fröberg.

Så här utvärderar ”Sampan” själv sin första tid i IK Oskarshamn:

– Jag tycker vi är ett bra ledargäng som har roligt på jobbet. Vi har väldigt tydliga roller och gör bra saker. Det smittar av sig på resten av gruppen. Rent hockeymässigt har jag fått göra det jag vill med målvakterna och fått ganska fria tyglar vilket jag uppskattar.

Tim Juel har kontrakt över nästa säsong och Joe Cannata förlängde nyligen sitt kontrakt med ytterligare två år. Detta betyder att det redan nu är bestämt vilka målvakter Sandberg kommer jobba med nästa säsong.

– Vi är på den platsen vi vill vara men det finns fortfarande mycket att ta av. Om vi börjar med Tim så har han bara varit i ligan under en kort tid och gjort det jättebra. Han kommer från lägre förväntningar men jag ser att det finns mycket mer plocka ut av Tim. Han har gjort det bra. Jag tycker att Joe är en bättre målvakt nu än vad han var för ett år sedan men det finns grejer att utveckla för honom också. Annars hade inte jag behövt vara här.

Vad ser du fram emot här nu under nästkommande två och en halv säsong?

– Punkt 1A är att vi får in rätt målvakter i föreningen. A-laget är löst men sedan handlar det om vilka målvakter vi ställer upp med i juniorleden och hur vi utvecklar dem. Min tjänst går inte bara ut på att vara med i A-laget, jag är även med i juniorverksamheten och det tycker jag är viktigt. Vi har på ett bra sätt vävt in både Algot (Persson) och Ludde (Ludwig Svensson) i A-laget och de har varit med på ett par träningar. Jag ser fram emot att det arbetet fortsätter, avslutar Mikael.

Kontraktet med Mikael Sandberg sträcker sig över säsongen 23/24.

Kommunikatör Gustav Backlund