Johan Alm återvänder till IK Oskarshamn
Herr2021-12-14
Den 14 september 2019 gjordes det första IK-målet i SHL. Målskytt...? Johan Alm! Nu står det klart att den annars defensivt starka backen är klar för en återkomst i IK Oskarshamn.

Lite mer än en vecka innan den historiska SHL-debuten skickades ett pressmeddelande ut från IK Oskarshamns officiella kanaler. Texten löd: ”TIDIGARE SKELLEFTEÅ-BACKEN JOHAN ALM ANSLUTER REDAN IDAG TILL TRÄNINGEN OCH HAR SKRIVIT PÅ FÖR ETT ÅR I IKO.”

Som så många kommer ihåg (och kanske fortfarande har träningsvärk ifrån?) skulle den där debuten spelas i och mot Skellefteå AIK, tillika nyförvärvets moderklubb. Det blev till slut en historisk poäng i Västerbotten och ett historiskt mål av Johan Alm.

Den säsongen blev det 10 matcher i IK-tröjan innan en skada på träning satte stopp för fortsatt spel på Smålandskusten. Den 14 december 2021 står det dock klart att det blir en återkomst för Johan Alm. Så här säger sportchef Thomas Fröberg om sitt nyförvärv:

– Vi vet vad Johan kunde innan han åkte på sin skada och jag ser fram emot att se honom plocka fram det igen. Han har gjort sin rehab och är redo för SHL igen. Vi kände att vi behövde ersätta Larsen och samtidigt undvika att bli sårbara på backsidan. Jag är glad att Johan kommer till oss och att han även är klar för nästkommande säsong, säger Thomas Fröberg.

Kontraket med Johan är skrivet över denna samt nästkommande säsong.

Välkommen tillbaka, Johan!

Kommunikatör Gustav Backlund