Hampus Karlsson fyller på framåt
Publicerad: 2023-05-08
Lagbygget 23/24
Hampus Karlsson är ett nyförvärv som många pratat om och varit väldigt nyfikna på. Den 22-årige centern kommer från Kalmar HC i HockeyEttan och har ett väldigt starkt år bakom sig. Staben ser utvecklingspotentialen i Hampus och tror att han kan ta stora kliv i IK:s miljö.

OSKARSHAMN. Född i Landsbro, fostrad i Boro-Vetlanda och hockeyutbildad i bland annat Karlskrona och Rögle BK. Hampus Karlsson har trots sin ringa ålder hunnit med ett gäng olika klubbar. Den senaste klubbadressen är Kalmar HC och säsongen 22/23 i HockeyEttan kan inte annat än beskrivas som storsuccé för Hampus som var en hårsmån från att ta Kalmar upp i HockeyAllsvenskan. Summeringen skrivs till 16+8 på 36 grundseriematcher och hela 6+6 i kvalspelets 14 matcher. Starka papper för en ung spelare som har framtiden för sig!

– Jag tar med mig mycket från förra säsongen med Kalmar. Mitt spel med puck har blivit mycket bättre, precis som spelet i alla tre zoner. Kvalserien i sig var också väldigt lärorik. Vi fick känna på hur det var att de spela säsongens avgörande matcher, säger Hampus Karlsson.

Så här resonerar General manager Thomas Fröberg om sin värvning:

– Jag och Fille (Martin Filander) har varit väldigt imponerade av det vi sett hos Hampus den här säsongen. Det är en spelare som jag tror kan ta stora kliv under rätt förutsättningar. Jag tror att han kan utvecklas redan i år och ser fram emot att se honom i vårt lag, säger Thomas Fröberg.

Hur blir det för dig att kliv upp två ”hack” i seriesystemet?

– Det är kommer bli ett stort steg, men jag har tro på mig och känner mig redo att kunna ta klivet till SHL, säger Hampus Karlsson.

Kontraktet med Hampus är skrivet över nästkommande tre säsonger och visar tilltro hos båda parter att samarbetet kommer mynna ut i något bra.

– Det ska bli jättekul att få representera IK Oskarshamn de kommande åren. Jag har kollat många av lagets matcher och de spelar en grymt rolig hockey. Jag tror det kan passa mig riktigt bra, avslutar Hampus.

Välkommen sju mil norrut Hampus!

Kommunikatör Gustav Backlund
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner