Välkommen Marek Langhamer!
Publicerad: 2023-04-25
IK Oskarshamn och den tjeckiske landslagsmålvakten Marek Langhamer är överens om ett tvåårskontrakt. Marek kommer senast från spel i finska Ilves där han vann brons så sent som förra veckan. Välkommen Marek!

OSKARSHAMN. 28-årige Marek började sin hockeykarriär i Tjeckien och hemstaden Moravska Trebova. Större delen av ungdomsåren spenderades dock i topplaget Dynamo Pardubice (där en viss Tomas Zohorna just nu spelar). 2012 gick flytten över Atlanten där han började spela i Medicine Hat Tigers (där John Dahlström och David Quenneville gjort ett par säsonger) i Kanada. 2015 tog han steget upp till KHL och fick även testa på spel i NHL med Arizona. 2018 vände han hem till Europa igen och gjorde två säsonger i KHL. De två senaste säsongerna har han varit startkeeper för Ilves och gått långt i slutspelen båda säsongerna.

Målvaktstränare Mikael Sandberg om Marek:

– Det är en klassmålvakt, inget snack. Han har en atletisk stil och vill rädda pucken snarare än att ”bara bli träffad” av pucken. Vi har haft Marek etta på vår önskelista sedan november. Han hade åtta nollor i finska ligan och är förstamålvakt för det tjeckiska landslaget. Det är en målvakt i högsta klass i Europa, säger Sampan och fortsätter:

– Jag tycker att det är en värvning som visar att vi tar kliv som förening. Det är en meriterad värvning från den högre hyllan, helt klart.

Förra säsongen är en av de bättre i Langhamers karriär. 40 grundseriematcher och 9 slutspelsmatcher med ett snitt om 92 i räddningsprocent vittnar om en målvakt som tar stort ansvar och ger laget chansen att vinna. Så här säger han själv om att komma till Oskarshamn:

– Jag ser fram emot att komma till Oskarshamn. Det kommer bli en ny utmaning men jag ser fram emot det. Jag har bara hört bra saker om föreningen. Det känns som en familjär miljö på och vid sidan av isen med bra supportrar. SHL är en väldigt bra och jämn liga så jag hoppas att vi kommer ihop som lag och gör en så bra säsong som möjligt nästa säsong, säger Marek Langhamer.

Vítej Marek! 

Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner