Logan Hutsko ansluter på tvåårskontrakt
Publicerad: 2023-05-12
Lagbygget 23/24
Den 24-årige amerikanen Logan Hutsko har trots sin ringa ålder haft en böljande karriär. I tonåren drabbades han av en otäck skada som höll honom utanför spel under lång tid. Nu är han helt återställd och fast besluten om att ta nästa steg i Europa. Välkommen till Oskarshamn, Logan!

OSKARSHAMN. Logan har de två senaste säsongerna representerat Charlotte Checkers i nordamerikanska AHL. Laget tog sig vidare till Calder Cup (AHL:s slutspel) där de dessvärre åkte ut mot Hershey Bears i andra omgången. Den här säsongen har han stått för 27 poäng på 42 matcher och året dessförinnan 38 pinnar på 71 matcher. Ursprungligen kommer Logan från Tampa i Florida och draftades passande nog av Florida Panthers 2018 som nummer tre.

– Logan har gått vägen från college till AHL och varit en ledargestalt i de lag han representerat, både genom sitt spel och med sin karaktär. Jag förväntar mig samma sak här hos oss. Han ska hjälpa till med att leda laget framåt. Han har spelat i producerande roller tidigare och han jobbar hårt för att ta sig till insidan med bra skridskoåkning. Vi ser honom som en bra tvåvägsforward som jag tror kommer passa bra in i ett spelande system på stor is, säger huvudtränare Martin Filander.

– Jag ser fram emot att komma till Sverige, bli en del av IK Oskarshamn och hjälpa laget till framgång, säger Logan Hutsko.

Kontraktet med Logan är skrivet över nästkommande två säsonger och han ansluter till Oskarshamn i början av augusti.

Välkommen, Hut!

Kommunikatör Gustav Backlund