Georg Weigelt klar för IK Oskarshamn
Publicerad: 2024-04-29
Lagbygget
Georg tillhörde HockeyEttans toppskikt vad gäller centrar och var snubblande nära att ta klivet upp till HockeyAllsvenskan med Kristianstad under förra säsongen. Nu är han klar för ett 1-årskontrakt med IK Oskarshamn.

Stockholmskillen Georg Weigelt flyttade 2019 till Linköping för att bli en del av LHC:s J18. Han tog kliv snabbt och fick säsongen efter göra debut i SHL med östgötarna. Totalt har det blivit 70 matcher i landets högsta liga innan han inför förra säsongen flyttade till Kristianstad för att ta kliv i HockeyEttan. Kliven togs med 18 mål och 22 assist i grundserien. I slutspelet stod han för nio poäng på 13 matcher. Nu är han redo för ytterligare en nivå upp tillsammans med IK Oskarshamn.

– Jag är väldigt glad över att få spela i Oskarshamn nästa säsong. Det ska bli kul att spela i ett lag med höga ambitioner och krav. Jag har bara hört positiva saker om föreningen och jag längtar till säsongen drar i gång i augusti!, säger Georg.

Sportchef Alsenfelt om sin senaste centervärvning:

– I Georg får vi en spelare som kan balansera upp i båda riktningarna. Han har tagit steg i år när han fått vara med och bidra offensivt, och sen tidigare skapat sig erfarenhet i SHL i det mer defensiva spelet. En mångsidig center som vill uppåt i karriären, och passar bra in i vårt pussel, säger Oscar Alsenfelt.

Kontraktet med Georg Weigelt är skrivet över nästkommande säsong.

Kommunikatör Gustav Backlund
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner