Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan

Arne Nilsson blir den tionde legendaren i IK Oskarshamns Wall of Fame

23 november 2022 18:00
Föreningen

Alla känner Arne. Arne känner alla. Sedan 1993 har Arne varit en del av IK Oskarshamn och i ärlighetens namn är det svårt att se ett IK utan att Arne finns med på ett hörn. På lördag väljer vi in honom i Wall of Fame. Tack för att du är du, Arne!


Bland namn som Göran Martinsson, Mikael Ekström, Joakim Roth, Daniel Ljungkvist, Icke Persson, Robert Jönsson, Tom Linder, Arsi Piispanen och Michael Larsson väljs nu Arne Nilsson in i IK Oskarshamns Wall of Fame. Med tanke på vad Arne gjort för klubben och för staden Oskarshamn är det inte en dag för sent. Under 30 år har han spenderat otroligt många timmar i Be-Ge Hockey Center (långt innan Be-Ge Hockey Center fick just namnet Be-Ge Hockey Center).

– 1993 började jag på IK som kansliansvarig och hade hand om biljetter till… ja allt möjligt. You name it! Jag satt ensam med att sälja biljetter och inköp av alla dess olika slag. Jag hade varit på Invandrarverket i Figeholm som det hette på den tiden (Migrationsverket idag) som aktivitetshandläggare. Verksamheten lades ner trots att det var 600 flyktingar från Bosnien där. Alla blev uppsagda. Alla fick avgångsvederlag, utom jag. Jag hade varit en dag för kort. En dag, skrattar Arne.

Ett par månader efter uppsägningen från Invandrarverket sprang Arne på Ewert Mellström, då ordförande i IK Oskarshamn, på stan.

– ”Vad fan gör du nu för tiden” sa han åt mig. Jag svarade att jag var arbetslös för tillfället. ”Du”, sa han. ”Torgny gick hem i går. Gå ner och sätt dig på kontoret, så kommer jag ner imorgon. Du får ta hand om IK nu.”

Och det har Arne nu gjort i 30 år. Han har varit med om mycket. Två avancemang uppåt i seriesystemet, uppdrag i Smålands hockeyförbunds styrelse, TV-puck-slutspel och landskamper i Be-Ge Hockey Center.

– Jag blev kvar kan man säga. Jag har aldrig varit med om att ramla ur en serie. Det har bara varit uppåt hela tiden. Vi har hängt på gärdsgården ett par gånger men alltid klarat oss. Intresset för IK har alltid varit stort. Jag tror att innerst inne, i alla Oskarshamnare, betyder IK Oskarshamn någonting. Sen om det är positivt eller negativt, vet jag inte. På senare tid har nog många kommit på att IK betyder mycket för stan.

Vad betyder IK för dig?

– Gemenskap. Det är något speciellt. Man är i grund och botten idrottsintresserad och hockeyn har alltid varit speciell. I Figeholm, där jag växte upp, fanns ett lag som hette Figeholms AIK som hade hockey i föreningen. Då lånade jag och mina kompisar gubbarna i lagets utrustning och spelade. Det har hängt med länge. IK har blivit en trygghet för mig. Jag känner att jag får lugn och ro när jag är uppe på kansliet. Nu tycker jag att det är väldigt speciellt. Alla är så positiva och det är väldigt harmoniskt i hela föreningen.

Arne väljs in i IK Oskarshamns Wall of Fame nu på lördag den 26 november.

Som vi alla känner Arne, fixar han allt! Nu har han även fixat en dunderkampanj. I matchen mot Timrå IK, 26 november, kl:15.15 får du en ståbiljett för endast 30 kr. Du kan max köpa 2 biljetter per köp. Kampanjen går inte att kombinera med andra erbjudanden. Du hittar erbjudandet här.

Kom och hylla allas vår Arne. Ses i hallen!