Toppmålvakt förstärker IK Oskarshamn
Publicerad: 2020-04-11
Joe Cannata gjorde så sent som förra säsongen sin första säsong i Europa och Sverige. Nu står det klart att 30-åringen lämnar Björklöven för IK Oskarshamn. – Jag ser fram emot att träffa fansen, säger målvakten.

30-årige Joe Cannata har spenderat hela sin karriär i Nordamerika och bestämde sig inför säsongen 19/20 att testa på spel i Europa. Valet föll då på Sverige och Björklöven.

– Det blev en bra första säsong i Sverige för mig och för laget. Det krävdes en period för att vänja sig vid den svenska typen av matcher och den större rinken, men nu känner jag att jag kommit in i det. Det är trist att säsongen slutade som den gjorde men nu blickar jag framåt, säger Joe Cannata.

Att det blev en bra första säsong i Sverige kan man lugnt säga. Med en räddningsprocent på 93,8 och ett snitt på 1,72 insläppta mål utsågs han till årets målvakt.

– Jag har gjort mitt bästa samtidigt som att jag spelade i ett väldigt bra lag där det tidigt stod klart att vi tillhörde toppen. Det är klart att det blir en extra trygghet då.

Varför föll valet till slut på IK Oskarshamn?

– Oskarhamn visade tidigt sitt intresse och jag har fått en väldigt bra bild av klubben. Jag har exempelvis snackat med Alex (Hutchings) eftersom han spelat i klubben tidigare. Han sa bara bra saker och efter samtal med min agent och Thomas (Fröberg) var det egentligen inte så mycket mer att göra än att skriva på. Det känns väldigt bra.

Vad ser du fram emot under nästkommande säsong?

– Definivt att få testa den högsta ligan Sverige har att erbjuda och visa Oskarshamnsfansen vad jag går för. Publiken i Sverige är galen och vad jag har hört är det likadant i Oskarshamn. Jag ser verkligen fram emot att få träffa Oskarshamnsfansen och att spela framför dem.

Joe är nu hemma i Wakefield, en liten stad norr om Boston och förbereder sig inför nästa säsong med IK Oskarshamn. I augusti ansluter han till lagets försäsong.

Kontraktet med Joe är skrivet för nästkommande två säsonger.

Welcome to the team, Joe!

Gustav Backlund
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner