Poängstarke Bradford klar för IK
Publicerad: 2024-05-17
Lagbygget
30 mål och nästan dubbelt så många assist. Nu är kanadensiske Erik Bradford klar för ett år på Smålandskusten.

Säsongen 23/24 var den bästa i karriären för Erik Bradford, något som verkligen syntes i poängkolumnen. På 72 spelade matcher stod Erik för smått otroliga 87 pinnar och utsågs till ECHL Most Valuable Player. 29-åringen har näsa för målet och är ett ständigt hot i det offensiva spelet. Centern har främst spelat i ECHL under sin karriär men även noterats för 58 matcher i AHL. Han ansluter till IK Oskarshamn från Kalamazoo Wings, samma lag som Michael Joyaux.

– Erik är en spelare vi har tittat på länge. Vi ville ha in en spelare med höga spetskvalitéer och som vi tror passar svensk hockey på grund av hög arbetsmoral. Erik passar in i den profilen perfekt och kommer från en av hans bättre säsonger poängmässigt. Vi ser fram emot att se honom i BE-GE Hockey Center, säger sportchef Alsenfelt.

Erik Bradford om att komma till IK Oskarshamn:

– Att komma till Sverige blir en ny utmaning i min karriär. Jag ser fram emot att träffa laget och jobba hårt tillsammans för att åstadkomma stora saker. Vi kommer växa tillsammans i vårt mål att försöka ta klubben tillbaka till SHL, säger Erik Bradford.

Kontraktet med Erik är skrivet över nästkommande säsong.

Kommunikatör Gustav Backlund
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner