Ludvig Östman klar för två år
Publicerad: 2024-04-10
Lagbygget
Backsidan för IK Oskarshamn 24/25 börjar ta form. Nästa man in i försvarsledet är 25-årige Ludvig Östman som värvas från Västerås. Välkommen till (rätt) IK, Ludde!

Ludvig Östman är fostrad i Borlänge HF och har spenderat de tre senaste säsongerna i HockeyAllsvenskan och Västerås IK. Nu byter dalmasen Västmanland mot Småland.

– Det känns jäkligt kul och inspirerande att komma till Oskarshamn. Känslan utifrån är att Oskarshamn är ett bra ställe att vara på och jag har bara hört gott om klubben från folk som varit där, säger den vänsterskjutande backen.

Ludde blir Oscar Alsenfelts första spelare att ansluta till IK från ett annat lag inför den kommande säsongen. Så här sammanfattar han Östmans egenskaper och hur han ser på hans roll i IK Oskarshamn:

– Ludde kommer komplettera sina medspelare på ett bra sätt, och skapa en trygghet i vårt försvar. Han är en spelare som haft SHL intresse på sig tidigare, men valt att fortsätta utvecklas på Allsvensk nivå. Både vi i klubben och Luddes mål går i linje med varandra, och det är en kille som kommer hjälpa till att skapa en bra miljö både på och av isen, säger Alsenfelt.

Så här säger Ludde själv om vem han är som spelare:

– Jag har haft bra snack med Alsenfelt kring hur han ser på mig och hur jag ser på min roll i Oskarshamn. Jag ska vara en stabil back som sätter defensiven i första hand. Jag tyckte det var ett bra tillfälle för mig att röra på mig och få lite nya ögon på mig och i Oskarshamn tror jag att jag kan utveckla mitt offensiva spel. Jag har sett hur spelare utvecklats i den miljön och jag hoppas kunna ta nästa kliv. Jag ser verkligen fram emot att köra igång, säger Östman.

Kontraktet med Ludvig gäller över nästkommande två säsonger.

Kommunikatör Gustav Backlund
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner