Välkommen Lukáš Jašek!
Publicerad: 2023-05-05
Lagbygget 23/24
Silvermedalj och ett starkt slutspel i finska Liiga. Så summeras säsongen 22/23 för IK Oskarshamns senaste nyförvärv – Lukáš Jašek. Nu känner han sig redo för att ta sig an Sverige och SHL.

OSKARSHAMN. Lukáš Jašek flyttade tidigt hemifrån och utomlands. Som 16-åring flyttade han från Trinec och tryggheten för att testa på svensk hockey tillsammans med Södertälje SK. Det blev 40 matcher i SSK:s olika juniorlag innan flyttlasset gick hem till Tjeckien igen, där han fick göra sina första seniormatcher som 17-åring. 2018 fick han chansen i Vancouver Canucks AHL-lag Utica Comets. Där stannade han fram till 2021 (bortsett från ett kort lån tillbaka hos Trinec) och loggade totalt 154 matcher och 86 poäng. De två senaste säsongerna har han huserat i finska Pelicans och stått för starka säsonger båda åren. 51 poäng på för 54 matcher första säsongen och 13 poäng på 18 slutspelsmatcher den här säsongen.

Så här säger han om att komma till IK Oskarshamn och Sverige:

– Jag vet att den svenska ligan är en av de bästa i Europa, kanske till och med DEN bästa. Det spelar väldigt många bra spelare i ligan. Jag hoppas kunna visa vilken spelare jag är och vara en bra ”team mate” i laget.  Jag är väldigt glad över att komma till Oskarshamn och bli en del av hela organisationen. Jag ser fram emot att spela framför fansen, säger Lukáš Jašek.

General manager Thomas Fröberg om värvningen:

– Vi har sett Lukáš på landskamperna han var med på förra året och följt han under hans tid i Finland. Han spelade ihop med Jiri Smejkal då och vi såg hur bra kemi de hade ihop. Han är otroligt duktig med puck och snabb på skridskorna. Vi ser han som en spelare högt upp i vår hierarki de nästkommande två säsongerna, säger Thomas Fröberg.

Kontraktet är som ovan nämnt skrivet över nästkommande två säsonger.

Vítej, Lukáši!

Kommunikatör Gustav Backlund
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner