Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan

Worge Kreü ansluter till IK Oskarshamn

3 maj 2021 10:00
Lagbygget

Han har ofta burit en bokstav på bröstet och under sin relativt korta karriär har han ännu bara representerat en klubb. IK Oskarshamn blir hans andra. Östgöten William Worge Kreü är sportchef Thomas Fröbergs nästa lagda pusselbit. – Jag ska verkligen ta vara på möjligheten.


William Worge Kreü, född den 15 maj 2000 i Linköping, har bara en klubb på sitt Eliteprospects-resumé – Linköping HC. Det blir det ändring på till säsongen 21/22.

– Jag är extremt taggad på att komma till Oskarshamn och ska verkligen göra allt för att ta tillvara på den här chansen. Det kommer så klart bli konstigt att komma tillbaka till Saab-arena som motståndare till laget man fostrats i, säger den nyblivne IK-liraren William.

Trots sin ringa ålder har han redan hunnit med två säsonger i SHL och vet vad som krävs i ligan.

– Det är en tuff liga där man inte kan ta en ledig dag. Då blir man överkörd. Det gäller att ha rätt mind set för att hänga med.

Du har varit kapten eller assiterande kapten i de flesta säsonger du spelat. Besitter du ledaregenskaper som gör att du passar som kapten?

– Det vet jag inte. Det stämmer att jag varit kapten i många lag men jag försöker bara vara mig själv och om tränaren tycker att jag passar som kapten så köper jag den rollen. Jag känner att jag kan ställa krav på mig själv och min omgivning. Det är en lagsport vi sysslar med och då handlar det om att vara en lagspelare och maxa sin roll i laget.

Så det spelar ingen roll om du har ett "C" på bröstet eller inte?

– Verkligen inte. Mina styrkor ligger i att göra det defensiva jobbet och göra mitt för laget. Det har farsan plitat in i skallen på mig sedan jag var liten och det är så jag vill ses på som spelare. Laget före jaget. Visst är det svårare för en yngre spelare att ta utrymme men jag försöker alltid ha en peppande inställning till alla i laget. Där jag varit tidigare har det varit högt i tak och jag hoppas och tror att det även är så i Oskarshamn, säger Wiliam.

De två senaste säsongerna har han fått plats i Linköpings A-lag och stått för gedigna insatser. Detta innebär att han fått se Be-Ge Hockey Center i alla fall ett par gånger.

– Jättebra stämning och man märker att publiken är hängivna i Oskarshamn.

Kontraktet är skrivet över två säsonger. Vad har du för mål i nya klubben?

– Mitt mål är så klart att ta en stor roll, slå mig in i SHL på riktigt och få förtroende från tränarna.

Välkommen till Oskarshamn, William!