Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Söndag Sön 14 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Johan klar för återkomst i IK-tröjan

29 april 2021 10:00
Lagbygget

Under säsongen 19/20 drogs IK Oskarshamn med en del skador och fick då chansen att låna in Johan Johnsson under 10 matcher. Nu återvänder Johan på permanent basis. Kontraktet är skrivet över två säsonger. – Jag är glad över att vara tillbaka i Oskarshamn och SHL.


När Johan sist spelade i IK-tröjan befann sig klubben i ett tufft läge. Vi hade skador på ett antal spelare och Johan hjälpte oss att komma på fötter igen under de 10 matcher han gjorde hos oss. Inför säsongen 20/21 valde han att kliva ned i Hockeyallsvenskan och hämta fart för att på nytt ta sig upp i SHL med lite mer självförtroende. Det blev bara ett år i landets näst högsta serie.

– Jag fick en stor roll i AIK och när det inte blev en fortsättning i HV71 kände jag att det var rätt steg att ta. Jag har fått förtroende både offensivt och defensivt på ett annat sätt än jag fått tidigare vilket varit väldigt nyttigt för mig, säger Johan som nybliven IK Oskarshamnsspelare.

Det visar även statistiken från förra säsongen. På 55 matcher blev det totalt 44 poäng och speltid runt 20 minuter per match.

– Vi hade en tuff start lagmässigt men i december lossnade det för oss och vi började spela riktigt bra. Vi tog oss förbi Tingsryd i slutspelet och sedan tog det tyvärr stopp mot Timrå som är ett väldigt starkt lag.

Nu är det klart att du gör lite av en comeback till Oskarshamn. Vad är dina tankar om det?

– Kul, så klart! Jag hoppas få en lite större roll än jag fick sist jag var i SHL och när Fröberg visade intresse kände jag direkt att det är en stor möjlighet för mig. Eftersom att jag kollar väldigt mycket hockey har jag sett Oskarshamn under säsongen och av det jag sett har IK spelat väldigt bra under långa stunder. Visst, man kanske inte har samma förutsättningar som andra klubbar i ligan, men man visar att spelarbudget kanske inte är det viktigaste i alla lägen. Jag ser fram emot att komma till laget och göra mitt för att etablera klubben ytterligare i SHL.

Johan och flickvän flyttar nedåt i Småland efter sommaren men kommer finnas med redan på vårträningen.

– Jag har pratat med Filander och har en bild av honom sedan tidigare som en klok och vettig ledare. Jag har även koll på Tjärna och det han uträttade på isen. Det ska bli kul att dra igång och komma tillbaka till Oskarshamn, avslutar Johan.

Kontraktet med Johan är skrivet över nästkommande två säsonger.

Välkommen tillbaka, Johan!