Zion Nybeck klar för IK Oskarshamn
Publicerad: 2024-04-12
Lagbygget
IK Oskarshamn har idag gjort klart med unge och talangfulle Zion Nybeck. Den snart 22-årige forwarden ansluter närmast från AIK där han spenderat de två senaste säsongerna.

Zion Nybeck SHL-debuterade i HV71:s a-lag säsongen 2019/2020 och följde med laget ner i HockeyAllsvenskan 21/22. När uppflyttningen var ett faktum skrev han på för AIK i hopp om att ta kliv i sin utveckling och bli en mer framträdande spelare i HockeyAllsvenskan. Resultatet av flytten blev som Alvesta-produkten hoppades och han stod för två starka säsonger i Solna-klubben.

– Jag hade bra år i AIK och kände att jag utvecklades mycket och fick upp mitt självförtroende när jag fick spela så pass mycket som jag fick. Jag vill uppåt i karriären och ser en bra möjlighet för det i Oskarshamn. Jag vill vara med på den här nya resan som klubben är inne på, säger Zion Nybeck.

Namnen på det där blanka pappret som är nästa säsongs trupp börjar fyllas och är något som Zion motiveras av.

– Det är roligt att komma in i något nytt och träffa mycket nytt folk. Alla som kommer in är sugna på att göra något bra. Min bror spelade i IKO så jag har varit en del i staden, följt laget under han var där och fått en bra bild. Vi har pratat mycket om klubben innan jag skrev på. Han har bara gott att säga och att det är en väldigt hockeytokig stad.

Sportchef Oscar Alsenfelt om att kontraktera Zion Nybeck:

– Zion är en spelare som kommer bidra mycket till vår offensiv, han har redan visat sin höga klass i HockeyAllsvenskan, och jag är övertygad om att vi kommer se ett steg till i hans utveckling här i Oskarshamn. Han är precis den typen av spelare vi söker som är på väg uppåt i karriären och som vill göra en resa med klubben, säger Oscar Alsenfelt.

Kommunikatör Gustav Backlund
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner