Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO:s bästa säsong slutade i kvartsfinal

12 april 2022 22:05

IK Oskarshamn utmanade Europamästarna Rögle i två och en halv period i sjunde och avgörande kvartsfinalen. Jonas Engström hade ett jätteläge till ett ledningsmål i slutet av andra perioden. Istället utnyttjade Rögle sitt fjärde power play och kunde sedan göra två mål till, det sista i tom kasse. Kim Rosdahl kvitterade till 1-1 i power play i slutet av första perioden. IKO:s fantastiska säsong tog därmed slut på tisdagskvällen i ett fullsatt Catena Arena och man kan nu titulera sig som femma i Sverige efter den här säsongen.


Gästande IKO inledde bra och skapade många lägen men det blev hemmalaget som tog ledningen efter tre minuter när Anton Bengtsson stod bra placerad vid Juels högra stolpe. Engström satte tonen med en tuff tackling tidigt i matchen. IKO fortsatte spela bra och offensivt men Rögle hade ett par jättechanser där Juel kom upp stort. Rögle hade mest av spelet men i slutet drog Brithén på sig en utvisning när han genade genom målgården och körde omkull Juel. I power play var IKO skoningslösa och efter några försök fick Rosdahl chansen till ett direktskott och Clang var chanslös, klockan på 19.43, assist Olofsson/H Zohorna. Efter målet utbröt slagsmål och det blev 2+5 minuter vardera för Mckiernan och Hynek men allt kvittades. Skotten i första perioden klart till hemmalaget, 10-7.

Rögle kom ut starkt i andra perioden och tryckte på hårt. Man fick dessutom med sig ett power play tidigt. Där fick IKO jobba riktigt hårt och Juel stod upp bra samtidigt som Norell neutraliserade den väldige Everberg. Efter box play kom IKO i ett par bra kontringar men Rögle svarade med ett friläge för Zaar som dock sköt utanför. Rögle fortsatte trycka på men IKO försvarade sig bra. Efter elva minuter kom Rosdahl i ett friläge men Clang räddade. Norell blev utvisad efter tolv minuter men IKO klarade av box play utan honom och Juel var helt enastående i målet. Det fortsatte han med då Rögle kom i många farliga lägen men ibland gick skotten i ribban eller utanför. Thelin gjorde en riktigt stark forecheck över halva banan och var nära att skapa sig ett läge. Sista minuten fick IKO ett litet övertag och var riktigt nära ett ledningsmål genom Engström men 1-1 stod sig perioden ut. Skotten i ännu större hemmafavör i andra perioden, 14-6.

IKO hade några riktigt bra byten i början på tredje perioden där bland annat Tomas och Thelin vände och vred på hemmabackarna. Rögle flyttade upp spelet och fick med sig en utvisning. Men IKO:s box play var enastående ikväll. Everberg på sin vanliga plats var centimeter från att få in pucken men Juels plockhandske nekade honom den möjligheten. Men nämnde nr 18 fick ändå sista ordet och blev matchvinnare strax efter i nästa power play. Sedan gick det bara en minut så kom även 3-1 och då släcktes hoppet om en semifinal, målskytt Ludvig Larsson. IKO försökte flytta upp och tog sedan ut målvakten med tre och en halv minut kvar. Man lyckades skapa en del under en minut men då träffade William Wallinder den tomma kassen och fastställde slutresultatet 4-1 efter 17.31. Skotten i tredje perioden 12-8 och totalt 36-21.

Därmed är IK Oskarshamns bästa säsong någonsin slut och laget spelade i den enda kvartsfinal som gick till sju matcher och kan därmed räknas som Sveriges femte bästa lag den här säsongen.

Rögle BK - IK Oskarshamn 4-1 (1-1, 0-0, 3-0)
02.59 1-0 Anton Bengtsson (Valtteri Kemiläinen)
19.43 1-1 Kim Rosdahl (Fredrik Olofsson, Hynek Zohorna), spel 5 mot 4
48.41 2-1 Dennis Everberg (Daniel Zaar, Lukas Ekeståhl-Jonsson), spel 5 mot 4
50.02 3-1 Ludvig Larsson (Marco Kasper, Lukas Ekeståhl-Jonsson)
57.31 4-1 William Wallinder, spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 36-21 (10-7, 14-6, 12-8)
Utvisningar: Rögle 2x2, 1x5, IKO 5x2, 1x5
Domare: Mikael Sjöqvist, Marcus Linde
Publik: 6310

Bilder från matchen:
Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån.