Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Rögle
RBK

Ett mål räckte för att kvittera matchserien - ny hemmamatch på söndag!

6 april 2022 22:20
herr

IKO har kvitterat SM-kvartsfinalen mot seriesegrarna och Europamästarna Rögle efter en strålande hemmamatch på onsdagskvällen och fixade därmed en tredje hemmamatch på söndag. Cam Brace gjorde matchens enda mål (bilden) i mitten av första perioden och IKO kunde sedan hålla gästerna på avstånd ända till slutet och Tim Juel fick hålla sin och lagets första nolla den här säsongen. Andra perioden var det nästan spel mot ett mål och med 15-0 (!) i skott. Box play var en av nycklarna ikväll där IKO med uppoffrande spel klarade åtta minuter.


Matchen inleddes intensivt och med flera högkvalificerade chanser innan två minuter hade gått. IKO skapade jättelägen i första anfallet och Rögle svarade med två ännu bättre lägen, varav ett friläge och Tim Juel fick jobba hårt från start. Det var hög klass även på det fysiska spelet och Norell fick in en riktig pärla på Sjödin. Dahlström kom i en snabb kontring och var nära att åka sig fri men behöll pucken i anfallszonen och sköt strax efter ett hårt skott som Rifalk tappade. Efter drygt åtta minuter kom IKO i ett bra anfall och Cam Brace fick taket att lyfta när han skickade in 1-0, assist Tomas Zohorna och nya kedjekompisen Johannes Salmonsson. IKO tog över matchen i och med målet och skapade många chanser, bland annat ett skott från mycket nära håll som gick rakt på Rifalk och där var Brace nära att bli tvåmålsskytt. Rögle kom tillbaka och skapade lite tryck och IKO åkte på en utvisning för sex man med sex minuter kvar. Första halvminuten av pp var riktigt bra från RBK men sedan kunde IKO spela av resten ganska enkelt och t o m skapa ett par bra chanser. Efter utvisningen kom Olofsson igenom och togs väldigt hårt men ingen utvisning där. Istället drabbades IKO av ytterligare en med två minuter kvar och då var det hårt tryck en lång stund men till slut lyckades man rensa. Med tre sekunder kvar blev det en dubbelutvisning som kvittades. I slutet av perioden åkte Lilleberg från en hård tackling i offensiv zon till en lika hård i andra änden av banan och drog ner applåder. Plato fick också applåder för liknande aktioner strax innan. Skotten i första perioden 9-10.

IKO började andra perioden bra och ledde tidigt skotten med 6-0. Många bra kombinationer i anfallen och även stabilt försvarsspel när Rögle fick någon kontring. Plato och Öby Olsen fortsatte att smälla på när dom fick chansen. Förstakedjan var väldigt konstruktiva och Olofsson fick fram en lysande passning för styrning till Karlkvist men Rifalk hann dit med plocken. Rögle tog en utvisning i offensiv zon och IKO fick sitt första power play i matchen och det var riktigt bra med många chanser. Trycket fortsatte efter utvisningen och bara halvminuten senare tog Rögle en utvisning till. IKO fortsatte skapa i power play men fortfarande ingen utdelning men skotten var nu 11-0 efter 14 minuter. Med tre minuter kvar snodde IKO puck offensivt flera gånger och Hynek Zohorna hade ett vasst avslut och Dahlström ett öppet läge från nära håll. En ny Rögle-utvisning i offensiv zon med dryga minuten kvar gav hemmalaget nya chanser att utöka ledningen men det blev inget mer mål i andra perioden. Skotten osannolika 15-0 men alltså inget mål på alla stora chanser som skapades.

Hemmalaget fortsatte att skapa en hel del i inledningen av tredje perioden. Dock åkte man på en utvisning efter sju minuter. Men box play städades av ganska enkelt och därefter tog IKO tillbaka initiativet. Mitt i perioden började Rögle lyfta upp spelet och var starka i mittzonen och IKO fick slå icing ett par gånger. Mitt i pressen kontrade Rosdahl och Karlkvist och den sistnämnde fick till ett skarpt avslut men Rifalk räddade även den. Med sex minuter kvar fick Rögle ett nytt power play. IKO klarade även det efter bland annat ett monsterbyte av Norell som lyckades flytta in 100 kg Everberg rejält i planket. Rögle tog ut målvakten med två och en halv minut kvar. IKO slog flera icing men också ett stolpskott från Karlkvist. IKO red ut stormen och en av matchhjältarna var Tim Juel som fick hålla sin och lagets första nolla för säsongen. Skotten i tredje perioden 3-7 och totalt 27-17.

Matchens lirare blev målskytten Cam Brace.

Match 5 i kvartsfinalen spelas i Ängelholm på fredag och på söndag eftermiddag blir den tredje SM-kvartsfinalen i Be-Ge Hockey Center.

IK Oskarshamn - Rögle BK 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
08.38 1-0 Cameron Brace (Tomas Zohorna, Johannes Salmonsson)
Skott: 27-17 (9-10, 15-0, 3-7)
Utvisningar: IKO 5x2, Rögle 4x2
Domare: Mikael Sjökvist, Marcus Linde
Publik: 3275

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.