Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Färjestad
FBK

Storsatsande Färjestad i näst sista försäsongsmatchen

31 augusti 2021 08:00
herr

Försäsongen närmar sig sitt slut och IK Oskarshamn har kvar att möta Färjestad och Malmö den här veckan innan SHL-premiären mot Timrå nästa lördag. Matchen mot Färjestad spelas i Mjölby tisdag kväll. På bilden fjolårets poängkung Fredrik Olofsson med ett av målen i segermatcherna mot Färjestad ifjol.


IK Oskarshamn har spelat fyra träningsmatcher och vunnit en, den första mot Linköping. Spel- och prestationsmässigt var matchen mot Rögle den bästa. Nu väntar Färjestad som hade en mellansäsong ifjol men som nu storsatsar med flera namnkunniga hemvändare, såsom Joakim Nygård, Marcus Nilsson och Linus Johansson, den sistnämnde med ett kort förflutet i IKO. Det är drygt tio år sedan senaste SM-guldet och många runt FBK tycker nog det är dags igen med det starka lag man mönstrar i år. På försäsongen har det dock inte gått så bra hittills då det blivit idel förluster mot Örebro (två gånger), Frölunda och Leksand.

Matcherna mot Färjestad var betydligt jämnare förra säsongen än under debutsäsongen i SHL. Faktum är att IKO tog sju av tolv poäng mot Karlstadslaget. IKO vann de båda första matcherna, borta och hemma, och förlorade de två sista där bortamatchen gick till overtime. Första mötet i år blir i Karlstad i mitten av oktober.

Efter matchen i Mjölby blir det bara en dags vila innan sista träningsmatchen spelas torsdag kväll i Be-Ge Hockey Center. IKO möter då Malmö för andra gången på försäsongen.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi fick ett litet avbräck i träningen på måndagen då det var problem med isen. Det var lite olyckligt då vi har dubbla matcher den här veckan och kommer snett in i det. Samtidigt är det ett bra test för att se hur vi kan anpassa oss. Vi vill vara i ett läge där vi vill undvika ursäkter och då får man hitta sina förberedelser själv fast man inte är så mycket på is. Man får lära sig hantera situationer som uppstår. Det kommer hända vid jul till exempel då vi har tre lediga dagar och sedan bara en dag till match. Då får man träna själv och göra de förberedelser man behöver. Det gäller att vara professionell och sätta sig i en sits så man kan hantera alla situationer.
- Färjestad har gjort otroliga värvningar och ska vara dyngfavoriter att vinna hela skiten, tycker jag. Man vi ska inte titta på deras styrkor och rädas över det utan vi ska titta på våra styrkor och spela på dom, det är det viktiga. Vi ska vinna på våra styrkor och neutralisera deras. Det är den balansen som är tävlingen mellan oss. Där ser jag att vi har möjligheten att slå alla lag och då gäller det att vi är förberedda och ser till att matchen blir på våra premisser.
- Vi ska spela fysiskt, noggrant och strukturerat, då har vi en bra chans. Utvisningarna har minskat undan för undan vilket så klart är bra. Vi lär oss hela tiden och det är en anpassning, framför allt för dom som inte har spelat i SHL tidigare. Det blir bättre och bättre, sedan har vi några opolerade grejor när vi tar utvisning i vårt eget power play, vilket gjort att vi inte fått spela så mycket i numerärt överläge. Det är sådant som kan bli bättre men det ju bra att vi gör det nu och inte i serien.
- Jag tycker just nu vi ligger där vi vill vara. Även om det är två veckor kortare försäsong i år så handlar det om att göra klart det vi behöver i rätt ordning. Det viktiga är att vi har ett spel som vi kan luta oss mot, något som vi är trygga med i grund och botten. Där tycker jag vi ligger bra till och sedan fortsätter vi sjävlklart jobba med detaljer som vi vill göra bättre.
- Det är fortfarande träningsmatch men vi vill ha rätt typ av beteende och rätt typ av tävling. Däremot behöver vi ju inte spela folk i 28 minuter utan att alla har fått chansen att visa vad man går för i grunden. Sen kommer vi plocka målvakten och coacha vissa femmor i vissa lägen för att försöka vinna matchen. Men vi försöker sprida istiden lite mer än vad vi kanske gör under säsong.
- Laget är ungefär som förra veckan och jag räknar inte med Emil Martinsen Lilleberg, Oliver Larsen och Johannes Salmonsson. Juniorbacken Max Wattvil är med och troligtvis någon forward från juniorerna.
- Vi åker hem direkt efter matchen och har onsdagen till förberedelser inför Malmö hemma. Vi gjorde en deal med Färjestad att lägga matchen i Mjölby så vi hade ungefär lika lång resa och slapp övernattningar.