Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Färjestad
FBK

IKO föll mot Färjestad

31 augusti 2021 20:20
herr

IK Oskarshamn stod upp bra mot storsatsande Färjestad som tog sin första seger för säsongen. IKO var i ledning med 2-0 men FBK gjorde tre raka power play-mål. IKO:s målskyttar Joakim Thelin (bilden) och Hynek Zohorna.


Färjestad inledde bäst men IKO tog snart över och spelade riktigt bra en lång stund. Utdelningen lät inte vänta på sig utan Joakim Thelin tryckte in pucken vid ena stolpen, assist Johan Johnsson, klockan på 2.29. Strax efter fick IKO spela box play och gjorde det bra. Tim Juel fortsatte att storspela även med fullt manskap och räddade bland annat ett friläge från Gustav Rydahl. Inte långt efter var det IKO som fick spela power play och hade ett bra läge men FBK höll också tätt i två minuter. Med fem minuter kvar kom en ny IKO-utvisning. Juel fortsatte att storspela och IKO klarade av även de två minuterna. Utvisningarna kom tätt och även FBK fick sin andra innan perioden var över. Då var det dags för pp-utdelning för IKO och Hynek Zohorna satte 2-0-målet i slutminuten, efter ett snyggt förarbete av Fredrik Olofsson. En bra period av IKO. Skotten 10-13.

IKO fick tidigt två power play men FBK försvarade sig bra i båda. En stund därefter var det IKO:s tur att spela box play, 3 mot 5 i två minuter, när FBK hade en bra period i matchen. Med heroiskt kämpande och skottäckningar lyckades IKO och Juel ändå hålla tätt. Direkt från utvisningsbåset blev Cooper och Olofsson helt ensamma med Jesper Eliasson i FBK-målet men missade. Strax efter hade Quenneville ett jätteläge till 3-0 men Eliasson räddade. IKO:s femte utvisning blev kostsam och Michael Lindqvist kunde trycka in reduceringen med tre minuter kvar av perioden. Perioden slutar 1-0 till FBK, skotten 8-17.

Utvisningarna fortsatte i tredje perioden och nu var det IKO:s tur att spela power play tidigt i perioden igen. Men värmlänningarna försvarade sig återigen bra. IKO fortsatte dominera även efter utvisningen i flera minuter med fysiskt spel men det avlöstes av en ny utvisning för IKO som följdes av ytterligare en, den sjunde i matchen. Där fick Färjestad utdelning igen när Joakim Nygård kvitterade mitt i perioden. Ytterligare utvisningar följde som delvis tog ut varandra. Men alldeles i slutet av pp gav Marcus Nilsson Färjestad ledningen med 3-2. IKO tog time out och med två minuter kvar plockade man ut Juel och gick för en kvittering. Men Färjestad höll undan och kunde inkassera sin första seger för säsongen. Skotten i tredje 7-9 och totalt 25-39. Tim Juel storspelade i målet och räddade 36 skott, över 92 procent.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Vi börjar bra och är klart bättre i första perioden och har ledningen med oss. Sen börjar vi ta väldigt mycket utvisningar igen och det är det som sätter oss på rumpan tycker jag. Vi ger oss inte chansen att spela hela vägen ut och det är det vi tappar matchen på. Men fem mot fem spelar vi jättebra och har jättebra målvaktsspel. Vi ger FBK alldeles för många chanser i power play och till slut är lagen på den här nivån alldeles för bra för att vi ska orka hantera det. Fortsatt har vi lite problem med den biten så det är både ris och ros att ta med. Tre mot fem har vi självförtroende i, där spelade vi bra även förra matchen.
- Problemet när vi tar så här många utvisningar är att till slut har sådana här bra power play knäckt lite koder och vi blir trötta, då slår dom dit några bra puckar och då ringer det. Samtidigt blir det ryckigt i truppen med många som sitter och väntar på att spela och dom andra bränner vi hårt i båda ändarna. Det innebär även ojämn balans i det övriga spelet. Vi behöver komma till rätta med det men det är snart match igen som tur är så vi hinner lära oss och gå vidare.
- Två fina mål är ju positivt, det behövde vi självklart. Det börjar direkt med ett bra mål från en forecheck genom Thellan, Enga och Johnsson som är aggressiva och ligger på och vinner lite kamper och så. Fint pp-mål av Hynek med bra spel och tom bur.
- Vi behöver jobba vidare med lite detaljer men det finns mycket saker att ta med och en hel del saker att lära sig. Det är bara att jobba vidare. På det igen, sista träningsmatchen på torsdag så får vi sy ihop det lite bättre och få med oss lite bra grejor, nytt fokus.

IK Oskarshamn - Färjestad BK 2-3 (2-0, 0-1, 0-2)
02.29 1-0 Joakim Thelin (Johan Johnsson)
19.33 2-0 Hynek Zohorna (Fredrik Olofsson), spel 5 mot 4
37.13 2-1 Michael Lindqvist, spel 5 mot 4
50.00 2-2 Joakim Nygård, spel 5 mot 4
53.00 2-3 Marcus Nilsson, spel 5 mot 4
Skott: 25-39 (10-13, 8-17, 7-9)
Utvisningar: IKO 8x2, Färjestad 6x2
Domare: Sören Persson, Patric Bjälkander
Publik: