Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Malmö
MIF

IKO pressade Malmö till straffar

2 september 2021 21:00
herr

IK Oskarshamn gjorde sin bästa försäsongsmatch och pressade Malmö till straffar där gästerna dock var klart bäst. IKO fick bra utdelning offensivt med mål av Hynek Zohorna samt John Dahlström och Patrik Karlkvist (båda på bilden), den sistnämnde med sitt första mål i IKO.


Matchen rivstartade och det stod 1-1 redan innan två minuter hade gått. Hynek Zohorna med en stark åkning rundade kassen och lurade Daniel Marmenlind via köksvägen, assist Norell/ Samuelsson. Men direkt på nästa tekning kom Johan Olofsson fri och sköt 1-1 distinkt förbi Cannata. Inte långt efter hade IKO ett bra power play där man skapade flera vassa chanser. I mitten av perioden tog gästerna över initiativet och skapade flera långa anfall. Hemmalagets första utvisning kom efter tolv minuter men Malmö skapade inte mycket av värde men man fick en ny chans bara minuten efter och då satt ledningsmålet i en rörig situation och konstig studs, målet noterades på förre IKO-spelaren Lance Bouma. I samma situation åkte IKO på ytterligare en utvisning men lyckades hålla tätt. Stort jubel utbröt när målskytten Bouma fick ta emot några riktig proppar och blev frustrerad. I slutet spelade IKO några lysande passningar som gav frilägen. Först Joakim Thelin men han togs bryskt av Malmöförsvaret. Med en och en halv minut kvar fick John Dahlström ett ännu bättre läge och gjorde inget misstag, tryckte in pucken förbi Marmenlind, assist Muzito-Bagenda. Skotten 9-11.

Andra perioden bjöd på hårt och tufft spel men de riktigt heta malchansern saknades förutom när gästerna tog ledningen med 2-3 efter 6.35 genom Marcus Sylvegård i power play. Ännu en tidigare IKO-spelare således. Sju minuter senare satt kvitteringen genom ett direktskott av Patrik Karlkvist, hans första mål i IKO-dressen, efter ett jättefint förarbete av Daniel Muzito-Bagenda, hans andra assist ikväll, och Hynek Zohorna med 1+1 så långt i matchen. Skotten i andra perioden 7-13.

IKO inledde tredje perioden piggt och skapade en jättechans redan efter 15 sekunder. Hemmalaget fick sin femte utvisning efter tre minuter men klarade att stå emot pressen, i princip första minuten med samma manskap. I mitten av perioden tog gästerna över kommandot men drog på sig en klumpig utvisning och IKO jämnade ut spelet även efter utvisningen. Lagen fortsatte byta chanser och med tre minuter kvar kom IKO:s bästa läge när Olofsson kom fri men hamnade själv i målet istället för pucken. Med dryga minuten kvar avlossade Cooper en kanon från blålinjen men Marmenlind var med på noterna. Tiden tickade ut och matchen gick till förlängning. En förlängning som blev mållös men det saknades inte chanser. Ett friläge för Karlkvist och ett för Söderberg och ett stolpskott från Dahlström var de hetaste. Matchen fick alltså avgöras på straffar där det räckte för Malmö att sätta två straffar eftersom IKO missade sina. Matchvinnande målet av Johan Olofsson som blev tvåmålsskytt. Skotten i tredje perioden 11-7, i overtime 2-3 och totalt 29-35.

Poängligan på försäsongen toppas av John Dahlström och Hynek Zohorna båda på 2+1 och Kim Rosdahl också 3 poäng (1+2). Joe Cannata spelade stabilt och kunde inte göra så mycket på målen där två var i power play och avgörandet på straff. Dale Weise utgick skadad tidigt i matchen och ska undersökas imorgon.

Om en dryg vecka, lördag 11 september, är det seriepremiär i SHL och IKO tar emot Timrå på hemmaplan. Redan i andra omgången, 16 september, kommer Malmö åter på besök och då är det skarpt läge.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Jag tycker vi gör vår bästa försäsongsmatch och får bra offensiv utdelning med tre fina mål. En bra match med högt tempo med fysiskt tungt spel mellan två starka lag. Vi kom ut otroligt bra och har bra energi. Första perioden är helt ok men vi drar på oss tre tvåor vilket inte är optimalt för att vi ska kunna föra matchen. Men i fem mot fem är vi bra och deras snabba kvittering till 1-1 är ett skitmål och slarvigt av oss. I andra perioden fastnar vi lite grann och är lite för otydliga i egen zon i vårt puckspel. Det blir bättre i slutet av perioden och tredje är riktigt bra igen och vi för matchen. Det är där vi har chansen att avgöra matchen med ett par frilägen. Overtime är också bra med bra puckhantering men lyckas inte hänga dit den och i straffläggningen är Malmö bättre. Det var mycket som var ett steg framåt idag.

IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks 3-4 (2-2, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)
01.29 1-0 Hynek Zohorna (Robin Norell, Philip Samuelsson)
01.36 1-1 Johan Olofsson (Markus Lauridsen, Matias Lassen)
15.51 1-2 Lance Bouma (Marcus Sylvegård), spel 5 mot 4
18.34 2-2 John Dahlström (Daniel Muzito-Bagenda)
26.25 2-3 Marcus Sylvegård (Joakim Ryan, Kalle Östman), spel 5 mot 4
33.16 3-3 Patrik Karlkvist (Hynek Zohorna, Daniel Muzito-Bagenda)
65.00 3-4 Johan Olofsson, avgörande straff
Skott: 29-35 (9-11, 7-13, 11-7, 2-3, 0-1)
Utvisningar: IKO 5x2, Malmö 3x2
Domare: Richard Magnusson, Johan Magnusson
Publik: 700

Bilder från matchen:
Foto: Claes Svensson.