Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO besöker serieledarna

25 januari 2022 08:00
herr

IKO är på roadtrip och möter serieledande Luleå på tisdagskvällen. Luleå är tio poäng före med två matcher mer spelade. Det står 1-1 i matcher den här säsongen efter var sin bortaseger. På bilden går Thelins 1-1-puck in bakom Joel Lassinantti vid IKO:s första seger någonsin i Luleå.


IK Oskarshamn har under åren i SHL visat att man kan slå alla lag och ligger nu femma med 19 matcher kvar. I början av oktober togs första segern i Luleå någonsin och nu är det dags igen när Luleå ståtar som serieledare. Joakim Thelin, Fredrik Olofsson, William Worge Kreü och Cameron Brace gjorde målen i den historiska segern som slutade 2-4. Brace avgjorde med tolv minuter kvar och Cannata räddade 25 av 27 skott. I returen i Oskarshamn i slutet av oktober fick Luleå revansch och vann med 2-5. IKO:s mål gjordes då av Daniel Muzito-Bagenda och Mikkel Öby-Olsen.

Luleå har vunnit fyra av sina fem matcher 2022, de två senaste i förlängning mot Växjö och Linköping. IKO:s facit på det nya året är två segrar och en förlust i söndags mot Djurgården. IKO har nu passerat 100 mål vilket precis som tabellplaceringen är i toppklass. Luleå har gjort ett mål mer och Skellefteå två.

Luleå toppar i box play i ligan på 82 procent mot 71 för IKO. Räknat på de fem senaste matcherna har Luleå 86 och IKO 75 procent efter tre insläppta senast. I power play är IKO stabil tvåa i ligan på 28 procent och Luleå femma på 25. Luleå är något bättre på slutet i den spelformen.

Patrik Karlkvist 21+15 och Linus Omark 13+20 är respektive lags toppar i poängligan. I totala poängligan är Skellefteå bäst med fyra spelare på topp 25. Därefter följer Rögle och IKO med tre. Luleå har bara nämnde Omark på den listan. Karlkvist är nu i delad skytteligaledning med Max Véronneau. I poängligan är Karlkvist trea, Olofsson åtta och Rosdahl trettonde.

IKO är inne i ett tufft schema efter flera uppskjutna matcher och detta blir tredje matchen på fyra dagar. Veckan fortsätter med ytterligare tre vilket gör sex matcher på nio dagar, närmast Växjö på hemmaplan på torsdag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Utvisningarna präglar hela matchen mot Djurgården, lite rytmen och så. När vi håller oss på isen, framför allt 15 minuter i tredje perioden, visar vi att vi har kapacitet och spelar väldigt bra och håller på att vända runt matchen på kort tid. Vi slog lite krokben på oss själva och det får vi ta lärdom av och gå vidare.
- Nu är det en ny tuff utmaning mot Luleå. Senast här uppe spelade vi starkt och stabilt och redde ut första perioden när dom låg på. Sedan fick vi igång vårt puckspel och fick bra stopp i egen zon också. Vi lyckades kontrollera matchen ganska bra och avgjorde i power play. En otroligt bra bortamatch av oss i det läget vi var i då. Hemma började vi starkt men tappade den matchen och hamnade lite på mellis. Vi hade inte riktigt tryck hela matchen så man kan väl säga att det har varit fördel bortalaget i dom här mötena.
- Luleå är alltid starka runt båda målen. Dom kommer alltid ut ruggigt hårt och försöker ta kommandot för att få första målet och ha det att gå på. Då är dom otroligt starka men vi lyckades ju vända här sist. Vi måste vara på tå från start och verkligen ta kampen. Vi måste våga spela med pucken så att inte momentum är hos Luleå hela tiden. Det kommer vara så att vi får ta ett och annat byte i egen zon och hantera det på ett bra sätt och vara redo att ställa om sen.
- Alla som är med på road tripen är friska så vi har tillgång till fullt gäng.