Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO går för sjunde raka mot Djurgården

23 januari 2022 08:00
herr

IK Oskarshamn gör sin tredje match på 2022 medan hemmalaget Djurgården gjorde sin första igår mot Leksand. IKO vann även förra matchen på Hovet (2-3) och Dale Weise (bilden) sköt det matchvinnande målet förbi Mantas Armalis i hemmamatchen i början av december där slutresultatet blev 5-2.


IKO är något av ett "boogie team" för mesta mästarna Djurgården. Under IKO:s första säsong i SHL blev det tre segrar för DIF men därefter har IKO vunnit allt, fyra segrar under fjolårssäsongen och två hittills under denna. Förra mötet på Hovet fick IKO en drömstart och kunde hålla undan även om Djurgården var bättre under stora delar av matchen. I hemmamatchen i december var det inget snack och den slutade alltså 5-2. Sista mötet mellan IKO och DIF är i Be-Ge Hockey Center i sista omgången den 15 mars.

Djurgården har haft en tung säsong och ligger fast förankrade på sistaplatsen med 24 poäng, 30 efter gästande tabellfemman IKO. Det har varit både skador, bland annat IKO-produkten Manuel Ågren, och spelare och tränare som fått lämna. Under det långa uppehållet efter nyår har man värvat den amerikanske backen Cameron Schilling och Dick Axelsson startat om karriären, båda gjorde debut igår. Tidigare förstärkte man med Stefan Warg och Emil Berglund och igår blev även Tim Söderlund klar för stockholmarna. Nu är det alltså andra matchen under 2022 för hemmalaget, som spelade hemma även igår då man vann efter straffar mot Leksand.

Patrik Karlkvist, med hattrick mot Frölunda igår, är nu bara ett mål efter Max Véronneau i skytteligan och är femma i poängligan med 34 poäng (20 mål). Hans förstakedja levererade 10 poäng (5 mål) i överkörningen av Frölunda. Totalt har det blivit 93 poäng (43 mål) på 32 matcher för den kedjan. Lagkaptenen Marcus Sörensen är bäst i hemmalaget på 26 poäng (12 mål).

I power play är IKO tvåa i ligan på 28 procent och DIF är nia på 21. Djurgården är sist i ligan i box play på 69 procent och IKO är strax före på 73.

Juniorerna Algot Persson (målvakt) och Mikkel Öby-Olsen (forward) stannar i Stockholm på väg hem från en lyckad Norrlandsturné med J20 och ansluter till truppen då Tim Juel och Dale Weise saknas. Den sistnämnde fick utgå i slutet av första perioden mot Frölunda efter en ful tackling nära sargen.

Med reservation för ytterligare schemaändringar åker IKO vidare till Luleå för match på tisdag och sedan tillbaka till hemmamatch mot Växjö på torsdag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- All respekt till Djurgården, som vann på straffar nu senast. Att åka till Hovet är alltid en tuff utmaning. Jag hoppas att vi kan fortsätta med liknande energi och ta fördel av att inte vara så kort om folk. Hoppas också vi kan ta med oss den känslan vi haft energimässigt och kampmässigt. Djurgården brukar spela med mycket energi på hemmaplan även om det nu är mindre publik. Det är ett lag man alltid måste respektera med en stor kampmoral. Nu kommer dom såklart vara väldigt desperata för att få igång sitt spel och plocka poäng. En kul utmaning men all respekt till motståndaren. Nu gäller det att vi är smarta med vår återhämtning när det är tätt med matcher och mycket resor.