Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Serietvåan på bortaplan i årets sista match

30 december 2021 08:00
herr

Bortamatch mot serietvåan Rögle är årets sista uppgift för femman IKO, som kommer från en stark insats senast med 3-1 mot Linköping. Jonas Engström (bilden) överlistade Christoffer Rifalk och fixade en poäng mot Rögle i oktober.


IK Oskarshamn tog en poäng i hemmamötet mot topplaget och fjolårets silvermedaljörer Rögle. I en målsnål match gjorde Jonas Engström IKO:s enda mål vilket tog matchen till förlängning där Rögle tog hand om bonuspoängen. Bara en dryg vecka senare var det betydligt målgladare i Ängelholm där Rögle vann med 5-4. IKO hade ledningen två gånger genom mål av Daniel Muzito-Bagenda, Patrik Karlkvist och Tomas Zohorna. Rögle vände och matchvinnare blev, precis som i första matchen, Ludvig Larsson. Hynek Zohorna gjorde IKO:s fjärde mål när man tagit ut målvakten men Rögle kunde hålla undan till slut.

På de senaste fem matcherna har Rögle tagit fem poäng via bland annat tre enpoängare och seger mot Skellefteå, senast blev det bortaförlust mot Leksand med 5-2. IKO:s facit under samma period är sex poäng efter segrar mot Timrå och Linköping nu senast. IKO är på femte plats i tabellen, bara sju poäng efter tvåan Rögle och ytterligare en poäng från serieledning med 23 omgångar kvar.

Klar poängetta i hemmalaget är kanadensaren Adam Tambellini med 32 poäng (18 mål) på 28 matcher, dvs likvärdigt med Patrik Karlkvist som gjort 17+14. De båda spelade i en fruktad kedja i MODO för två säsonger sedan och gjorde tillsammans med Jonathan Johnson 210 poäng (87 mål) där Karlkvist var målbäst med 30 mål, trea i HockeyAllsvenskan efter Jonathan Dahlén och Fredrik Forsberg. Det gäller vidare att se upp med Dennis Everberg (10+9) som är en av ligans starkaste spelare framför motståndarmålet.

Lagen är ganska lika i power play där IKO gjort lite fler mål men haft fler chanser i numerärt överläge, Rögle har 29,4 procent och IKO 27,8. I box play är Rögle sist i ligan trots sin topposition i tabellen, 67 procent jämfört med IKO:s 71.

Efter Ängelholmstrippen dröjer det sex dagar in på nyåret innan det är dags för bortamatch mot Färjestad och två dagar senare hemmamatch mot Malmö.

IKO:s assisterande tränare Jeff Jakobs inför matchen:
- Det var ett steg i rätt riktning mot Linköping. Vi tycker inte vi har varit så bra här på slutet. Vi följer vår struktur lite bättre, åker lite bättre och gör allting lite bättre. Men vi är inte på långa vägar där vi kan vara men ett steg i rätt riktning i alla delar så det höjer hela våran insats. Effektiviteten var bra och vi släpper bara in ett mål efter att ha släppt ganska många på slutet så det får vi vara nöjda med.
- Rögle har två tunga förluster i mellandagarna så dom kommer att komma ut desperata och verkligen gå för det. Vi har ett sätt att såra dom men har tidigare inte lyckats med vår game plan mot dom. Vi har en tanke och vi ska försöka göra en hundraprocentig insats. Det finns mycket att bygga på från matchen mot LHC.
- Johan Johnsson stod över onsdagens träning men det var mer en säkerhetsgrej. Emil Martinsen Lilleberg saknas men Johan Alm är aktuell för spel, det kan bli debut för honom.