Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Måndag Mån 13 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Skellefteå
SKE

Tabelltrean Skellefteå är nästa utmaning

27 november 2021 08:00
herr

IK Oskarshamn tar emot tabelltrean Skellefteå i Be-Ge Hockey Center på lördagskvällen. Det skiljer sex poäng mellan lagen inför matchen. Säsongens första möte i Västerbotten vann IKO med 3-2 efter två mål av Kim Rosdahl och storspel av Joe Cannata i kassen, Matchens profil är #41 Johan Johnsson (bilden).


Matchen i Skellefteå för en dryg månad sedan var en bra bortamatch av IKO som hittade en väg att vinna trots vissa besvärligheter. Kim Rosdahl gjorde 0-1 i första perioden och när sedan IKO åkte på ett matchstraff i slutet av andra såg det mörkt ut. Då gjorde istället Kim Rosdahl även 0-2 i box play. SAIK gjorde ändå två mål under den långa utvisningen i början av tredje. Matchen stod sedan och vägde innan Jonas Engström klev fram och avgjorde i slutminuterna och fixade tre fina poäng med på flyget hem. De tidigare säsongerna har IKO tagit 5 poäng (19/20) och 4 ifjol mot Skellefteå.

Skellefteå slog senast Djurgården och har på de fem senaste matcherna tagit 10 poäng efter segrar även mot Leksand och Växjö. IKO har på samma period tagit 8 poäng, däribland den historiska första trepoängaren på bortaplan mot Växjö i SHL i torsdags.

Tidigare IKO-spelaren Oskar Nilsson är med i den absoluta toppen av plus/minus i SHL. Han ligger femma på plus 13 och har gjort två mål och fem assist. Gästernas poängbästa är Jonathan Johnson, också ex-IKO:are, med 3+16, precis lika med backen Jonathan Pudas. IKO-topp är Patrik Karlkvist 13+8, tillika tvåa i SHL:s skytteliga, Tomas Zohorna 9+7 och Hynek Zohorna 3+13. De två toppkedjorna har gjort sammanlagt 105 poäng (41 mål) på 21 matcher, dvs fem poäng och nästan två mål tillsammans per match! Karlkvist har gjort sex mål på de senaste fem matcherna.

Power play kan som vanligt bli avgörande speciellt som båda lagen är i toppen av den statistiken. IKO är trea på 28,30 procent och SAIK fyra på 27,78. På senaste fem matcherna har gästerna lite bättre statistik än IKO. I box play är Skellefteå tvåa i ligan med 82 procent medan IKO är på trettonde plats med 73. Över fem senaste i box play är det jämnare mellan lagen, 84 respektive 80 procent.

Skellefteås båda målvakter släpper in mindre än två mål per match i snitt och Gustaf Lindvall är SHL-etta och Strauss Mann trea i räddningsprocent runt 93. Joe Cannata och Tim Juel ligger båda runt 91 med drygt 2,5 mål per match.

Nästa vecka blir det tre matcher och det börjar med nuvarande serieledarna Frölunda borta på tisdag. Veckan fortsätter med två hemmamatcher; Djurgården på torsdag och Färjestad på lördag.

IKO:s assisterande tränare Jeff Jakobs inför matchen:
- Jag tycker det är en bra match från vår sida mot Växjö. Vi hade pratat om att studsa upp lite energimässigt och aktivitetsmässigt i åkningar och i kamper mot vad det var mot Timrå i lördags. Det var ett väldigt stort steg i rätt riktning från start och det ger oss en defensiv trygghet att kunna vinna matchen. Bra special teams och bra på lägena, en mycket bra vinst. Vi valde att starta med Johnssons kedja för att få ett bra statement och vi tyckte dom sett fina ut. Där fick vi rätt och dom gjorde ett riktigt bra första byte och det sätter lite standarden för hela matchen.
- Vi har plus på Skellefteå men det är ett bra lag. Vi gjorde en krigarinsats där uppe och fick med oss ett bra resultat men vi kan fortfarande göra det lite bättre. När vi tittat igenom den matchen har vi hittat lite grejor som vi kan göra bättre i båda ytterzonerna. Skellefteås målvakter släpper in väldigt lite mål och vi har så klart scoutat dom, det gör vi med alla målvakter.
- Vi har fortsatt alla spelare tillgängliga och inga skador inrapporterade, vilket känns jättebra så här långt in på säsongen.