Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO är i Malmö för revansch

6 november 2021 08:00
herr

IK Oskarshamn avslutar veckans bortaturné med en ny tuff match mot Malmö lördag eftermiddag. Man är ute efter revansch efter förlusten hemma i andra omgången. Till matchen kommer två supporterbussar för att stötta laget på plats.


Malmö och Färjestad är de lag, som med sina stora värvningar inför säsongen, tippats som guldfavoriter. Gemensamt för lagen är också att man börjat oväntat svagt utifrån de tunga namn man har i sina trupper. Båda lagen ligger just nu efter IKO i tabellen och Malmö är på tionde plats, sex poäng efter. Carl Söderberg är den store hemvändaren till Malmö och han är sjua i poängligan med 17 poäng (10 mål) men han är den ende på topp 25 så här långt. Tre tidigare IKO-spelare finns högt i Malmös interna poängliga; Marcus Sylvegård 5+6, Lance Bouma 3+7 och Emil Sylvegård 2+5. Topp i IKO på 15 poäng är Patrik Karlkvist och Hynek Zohorna, med 1+2 senast, se statistik här intill.

Malmö har på sina fem senaste matcher en seger, 5-1 mot Linköping. I torsdags blev det förlust borta mot Frölunda med matchens enda mål. IKO föll med uddamålet mot Rögle och har på samma period tagit fyra poäng, tre mot Brynäs och en mot Rögle. Under de tre tuffa matchveckorna på slutet har IKO tagit 11 poäng och Malmö 8 poäng på åtta matcher.

När lagen möttes i september vann Malmö med 2-5 och fem av målen kom i första perioden där IKO kvitterade två gånger genom Cam Brace och Johan Johnsson. Förra säsongen var ganska jämn mellan lagen med två segrar var, den sista i förlängning till IKO.

Något som sticker ut hos Malmö är box play där man är bäst i ligan på 85 procent. IKO är på tolfte plats med 70 procent. I power play är IKO betydligt bättre än skåningarna, nästan 30 procent jämfört med Malmös 20 och en fjärde- respektive niondeplats i ligan.

Blue Front Support bjuder sina medlemmar på resan och två fullbokade bussar rullar på lördagsmorgonen till Skåne. Det innebär bra stöd för laget med en bit över 100 supportrar som ska ta upp kampen med en troligen halvfull Malmö Arena.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi mötte ett bra Rögle som nyttjade våra misstag på ett bra sätt och lite otur med någon studs som gör att vi inte riktigt syr ihop det sista i den matchen. Arbetskapaciteten och spelet utan puck var väldigt bra tycker jag. Det är tufft att åka till Ängelhom och springa hem poäng och det är ju många som fått erfara det. Vi hade dom på gaffeln men vi lyckades inte vara så effektiva som man måste vara i Ängelhom. Vi gjorde ganska mycket bra och gör man fyra mål i Ängelholm så har man en bra chans och man ska nästan vinna. Det är mycket vi kan ta med oss men det är fortfarande saker vi kan göra bättre, inget snack om det. Vi får vara positiva och se till styrkorna att vi gör en så pass bra match och pressar dom så långt in i matchen. Studsen på byxan i mål blir ju lite matchavgörande och det är tufft men sådant brukar jämna ut sig över tid.
- En del säger att Malmö har underpresterat men det vet jag inte om jag håller med om. Dom har haft lite ineffektivitet, spelat ganska bra i många matcher men inte sytt ihop säcken riktigt, lite som vi kände mot Rögle kanske. Man ska vara ödmjuk inför att det är en lång resa och det finns stora chanser att dom börjar hämta sig in i serien också så det blir en tuff match. I förra mötet mot Malmö var det inget snack om saken. Vi fick inte upp energin och det var nog en rekyl efter urladdningen i premiären mot Timrå. Vi hoppas vi kan göra en bättre prestation den här gången och ta kampen på ett bättre sätt. Vi har lärt oss mycket sedan dess och även mycket om Malmö. Det är otroligt viktigt mot Malmö att vi tar kamperna och att vi vårdar pucken när vi kan ha den offensivt. Dom är tunga när dom kommer i sina spevändningar. Det är viktigt att vi får till helheten och Malmö är starka runt målen.
- Det känns ganska bra efter den här långa perioden med nio matcher på 19 dagar. Vi får väl se hur sista matchen blir innan breaket men vi hoppas vi ska kunna göra en bra prestation och få med oss den in i uppehållet. Oavsett vilket så får vi lite tid för både återhämtning och träning och det känns som det börjar bli dags för det. Vi får ladda ur allt vi har mot Malmö och sen tar vi det därifrån.
.- Vi har ett litet frågetecken för Mikkel Öby-Olsen som fick en propp mot Rögle. Han spelade vidare men var lite öm så vi ska testa honom på matchdagen.